KOMANDANT DŽIHADISTA POGOĐEN RAKETOM: Prebacivao krvnike na Kavkaz, razneli mu kola tokom vožnje (UZNEMIRUJUĆE)
Turska vojska i njeni saveznici okupirali su Afrin u martu 2018. godine nakon žestoke borbe sa jedinicama za zaštitu naroda. Od tada na tom području vlada potpuna anarhija., Foto: Printskrin

JEZIVO

KOMANDANT DŽIHADISTA POGOĐEN RAKETOM: Prebacivao krvnike na Kavkaz, razneli mu kola tokom vožnje (UZNEMIRUJUĆE)

Vozilo džihadističkog komandanta je pogođeno tokom vožnje na putu Barad-Basuta. Abu Džaber je teško povređen, dok je njegov telohranitelj Abu Zaid poginuo, piše Saut Front

Objavljeno:

Abu Džaber, jedan od glavnih komandanata Sirijske nacionalne armije (SNA) teško je ranjen juče u blizini Afrina kada je njegovo vozilo pogođeno protivtenkovskom navođenom raketom.

Vozilo džihadističkog komandanta je pogođeno tokom vožnje na putu Barad-Basuta. Abu Džaber je teško povređen, dok je njegov telohranitelj Abu Zaid poginuo, piše Saut Front.

Abu Džaber, komandant Hamza divizije SNA, formacije koju podržava Turska, je poznat po kriminalnim aktivnostima, pljački i trgovini ljudima.

On je takođe zadužen za prebacivanje džihadista iz Sirije na Kavkaz, gde učestvuju u ratu protiv Jermena na strani Azerbejdžana.

Za sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost za pokušaj atentata. Ipak, iza ovih napada obično stoje kurdske gerilske grupe poput Oslobodilačkih snaga Afrina.

Turska vojska i njeni saveznici okupirali su Afrin u martu 2018. godine nakon žestoke borbe sa jedinicama za zaštitu naroda. Od tada na tom području vlada potpuna anarhija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.