OTKRIVENA ISTINA O IGRICI MOMO: Jezivo stvorenje povezano je sa KLETVOM koja proganja DECU!
Stvorenje Momo, Foto: Facebook/Printscreen

japanski horor

OTKRIVENA ISTINA O IGRICI MOMO: Jezivo stvorenje povezano je sa KLETVOM koja proganja DECU!

Daily Mail javlja da se jedna devojčica toliko uplašila Momo da nije htela da ide sama u toalet

Objavljeno:

Keisuke Aiso (43), japanski umetnik koji je stvorio Momo, poručio je deci širom sveta da se strašnog stvorenja više ne treba da se plaše jer ga je uništio.

- Više ne postoji, nije ni trebalo da potraje. Pokvarena je i bacio sam je. Deca mogu biti sigurna da je mrtva i kletva je uništena - rekao je Aiso, javlja Daily Mail.

Skulptura originalnog imena "Majka Ptica" izložena je 2016. godine u muzeju alternativne umetnosti u Tokiju. Umetnika je inspirirala japanska priča o ženi koja umre pri porođaju, a zatim se pretvori u ženu-pticu koja proganja mesto gde je umrla.

Ali, od umetnosti je "Majka Ptica" postala Momo, zastrašujući internetski "trol" koji je navodno pretio djeci i pojavljivao se u crtićima na YouTubeu. Deca su s njom mogla da komuniciraju, a Momo bi im zadavala razne opasne zadatke i pretila im da će baciti kletve na njih ukoliko ih ne urade.

Daily Mail javlja da se jedna devojčica toliko uplašila Momo da nije htela da ide sama u toalet i imala je paralizirajuće noćne more. Iako su svetski mediji prošle nedelje prenosili da su deca počela da se povređuju jer im je Momo to naredila, razna udruženja su priznala da je to bila laž. Čak i tvrdnja da se strašna Momo pojavljuje u crtićima nikada nije dokazana.

Aiso je rekao da je njegovo delo počelo biti popularno prošle godine u Južnoj Americi kao internetski "trol", a zatim je postalo popularno i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ali, ističe Aiso, ta popularnost nije donela ništa osim nevolje. Bez obzira na negativan imidž koji Momo nosi, Aiso priznaje da mu je drago da je neko njegovo delo dobilo takav publicitet.

Umetnik ističe da mu je žao što su se deca uplašila i da se oseća odgovorno zbog njihovog straha.

- Ljudi ne znaju je li sve to istina ili ne, ali su u sve upletena i deca i osećam se odgovorno zbog toga - objasnio je.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.