Morska neman duga 3 metra ugrizla ga je za ruku, a on je ubio jednim preciznim udarcem!  (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtuube / Guardian News

pakao!

Morska neman duga 3 metra ugrizla ga je za ruku, a on je ubio jednim preciznim udarcem! (VIDEO)

Kada je shvatio da je to što pliva oko njega ipak ajkula, setio se da se odbrani pesnicama

Objavljeno:

Jedan britanski lekar pesnicom je udario ajkulu u nos i uspeo da pobegne od njenih čeljusti dok je surfovao u Australiji. Čarli Fraj (25) ima samo površinske rane na desnom ramenu i nadlaktici od napada ajkule na plaži Avoka, 90 kilometara severno od Sidneja.

Fraj, koji dva meseca radi u obližnjoj bolnici, rekao je danas da je najpre pomislio da se neko od surfera šali s njim, ali kada je shvatio da je to što pliva oko njega ipak ajkula, setio se da se odbrani pesnicama, što je nedavno video u snimku iz 2015. godine, na kojem australijski surfer Mik Fening priča o tome kako je udario i oterao veliku belu ajkulu.

BOGATAŠ JE IZNENADA PREMINUO U KUĆI: Možete li da otkijete ko je ubica - supruga, batler, vrtlar, sobarica ili kuvar?

- Kada se desilo, rekao sam sebi uradi isto što je i Mik uradio. Samo je udari u njušku. Dakle Mik, ako gledaš ili slušaš, dugujem ti pivo. Hvala ti puno - rekao je Fraj, prenosi AP.

On se u trenutku napada nalazio na plaži Avoka, 100 kilometara severno od Sidneja.

- Surfovali smo i osetio sam ogroman udarac sa desne strane. Prišla mi je neprimećeno. Mislio sam da se drug šali sa mnom. Okrenuo sam se i video ajkulu kako izlazi iz vode i pomalja glavu. Samo sam je udario u njušku levom rukom i onda sam uspeo da pobegnem nazad na dasku, zovnem drugove, a na sreću, naleteo je i talas tako da sam odsurfovao - priča Fraj.

On kaže da uopšte nije primetio krvavu ruku dok nije došao na obalu.

- Nisam uopšte primetio u trenutku, jer dok sam surfovao samo sam mislio: ''Umreću. Stvarno ću umreti. Pomislih, surfuj na talasu koliko možes i onda plivaj svoj život" - rekao je Fraj.

On je dodao da je horor trajao 5 sekundi i da je velika bela ajkula bila duga 3 metra, preneli su lokalni mediji.

Na snimku objavljenom na sajtu Svetske surferske lige, vidi se kako Fening na takmičenju u Južnoj Africi pada sa daske za surf, a zatim pored njega izranja veliko leđno peraje ajkule.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.