REALNOST JE STRAŠNIJA OD FILMA: Ova mesta zaista postoje i PROGANJAĆE vas i u SNOVIMA! (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

prava strava

REALNOST JE STRAŠNIJA OD FILMA: Ova mesta zaista postoje i PROGANJAĆE vas i u SNOVIMA! (FOTO)

Pored njih ne bismo prošli ni danju, a noć je rezervisana za bića drugačija od ljudi. Ako verujete u te priče..
Objavljeno: 23:00h

Postoje određena mesta od kojih nas hvata jeza pri samoj pomisli na njih. Neka su samo estetski strašna, dok druga imaju jezivu priču koja se krije iza njih.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo je lista onih koja kriju stravičnu priču. Pored njih ne bismo prošli ni danju, a noć je rezervisana za bića drugačija od ljudi. Ako verujete u te priče..

Staro jevrejsko groblje u Pragu

Na ovom groblju sahrane su vršene skoro četiri veka! Od 1439. do 1787. na jevrejskom groblju u Pragu sahranjeno je preko 100.000 ljudi, iako je u pitanju jako mala površina zemlje. Kako je vreme prolazilo, radnici su zatrpavali stare grobove i na njihovo mesto sahranjivali druge ljude. Na ovom malom groblju postoji preko 12.000 nadgrobnih spomenika koje je zemlja otkrila usled raznih erozija i klizišta. Zbog toga groblje u Pragu ne liči na obično groblje, iz njega štrče spomenici kao zubi iz krezave vilice, što ovo mesto čini zaista zastrašujućim.

Ostrvo lutaka u Meksiku

Ok, o ovome smo već pisali, ali je mesto toliko jezivo da ga moramo pomenuti dvaput. U pitanju je napušteno ostrvo u jednom zalivu U Meksiku, čiji su jedini stanovnici - lutke! Dobro, i par duhova, kažu posetioci. Sve je počelo kada se na ostrvo doselio čovek koji je tvrdio da se u obližnjim vodama utopila devojčica, čiji duh opseda ostrvo. Počeo je da ostavlja stare, jezive lutke, kao poklon njenom duhu. Ubrzo je i on pronađen mrtva, udavljen na istom mestu gde je, navodno, pronađeno i telo nesretne devojčice.

Ostrvo Hašima u Japanu

Hašima je ostrvo u Japanu, koje je nekada bilo dom rudarskog stanovništa. Napravljeno 1887. godine, bilo je poznato kao najgušće naseljeno mesto na planeti. Na samo jednom kilometru živelo je preko 5.000 ljudi. Šta se onda desilo? Pa, nestalo je uglja, rudari su ga napustili, pa je sada ovo pravi grad duhova.

Kapela kostiju u Portugalu

Ova kapela u Portugalu sagrađena je u 16. veku od strane franciskanskih monaha. Iako je visoka samo 18 metara i široka 11 metara, kapela sadrži kosti 5.000 monaha. Kao podsetnika na ovu jezivu tradiciju, na krovu kapele ispisana je poruka - Bolji je dan smrti, nego dan rođenja!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.