OČEKIVALI SMO BRUTALNIJI ODGOVOR KIRJOSA: "Neću sada da ga UNIŠTAVAM pred medijima!
Nik Kirjos, Foto: Profimedia

nije baš klovn

OČEKIVALI SMO BRUTALNIJI ODGOVOR KIRJOSA: "Neću sada da ga UNIŠTAVAM pred medijima!

Jasno je da bi sa uravnoteženijom prirodom i veći radom, Nik postigao veće rezultate u karijeri, verovatno i osovjio neki grend slem, ali da nema takav karakter, ne bi ni bio tako drzak i bez preteranog respekta prema najboljima, što mu je sigruno pomoglo da pobedi i najjače

Objavljeno:

Nik Kirjos i Tanasi Kokinakis su postali hit Australijan opena.

Ljubimci domaće publike, pogotovo one grčkog porekla poput njih dvojice, koja je izrazito brojna u Melbunru, plasirali su se u finale konkurencije dublova pobedom nad kombinacijom Sebajos/Granoljers, 7:6 (4), 6:4.

1 / 6 Foto: Profimedia

Novozelanđanin Majkl Vinus je optužio Kirjosa u sredu da ima "mentalitet deteta od deset godina" i da mu je "jasno zašto nikad nije i neće ostvariti svoj potencijal".

Kirjos je reagovao blaže nego što se očekivalo.

- Cilj mi je da privučem tenisu one koji ga dosad nisu gledali. Ako bace pogled i vide da Tanasi i ja igramo zabavan dubl, vratiće se i sledeći put. To je suština, to želim da donesem. Što se tiče Majkla Vinusa, neću sada da ga uništavam pred medijima. Sebajos i Granoljers su singl igrači, imali su sjajne karijere i njih poštujem mnogo više nego što poštujem Majkla Vinusa. Mislim da je danas bila dobra ravnoteža, imali smo i pravi kvalitet tenisa i festivalsku atmosferu. Rivali su to prihvatili, videli su da je neverovatna atmosfera. Sebajos je čak i napravio selfi s nama posle meča. Tako se to radi. Da pitate njih dvojicu, verovatno bi vam rekli da je to bila veoma zabavna atmosfera - kaže Kirjos.

Tanasi Kokinakis, Nik Kirjos
foto: EPA/James Ross

Sa njegovom ocenom saglasan je Kokinakis.

- Nik i ja pokušavamo da uključimo navijače u meč i da popravimo atmosferu. Nekada to rivali shvate lično. To se desilo s Hrvatima s kojima smo igrali, prvim nosiocima (Pavićem i Mektićem). Zatim se i Majkl uvredio. Ne radimo ništa direktno protiv njih niti im pokazujemo nepoštovanje. Samo želimo da publika bude još glasnija - jasan je Kokinakis.

Kirjos ne vidi problem u sopstvenom pristupu tenisu.

- Verujem da sam u prošlosti igrao jako dobro, pobedio sam manje-više sve koji su uzeli reket u ruke, a za to sam morao da igram na određenom nivou. Nije baš kao da izlazim na teren u kostimu klovna sa namerom da pravim cirkus. Igrao sam na tradicionalni način i osvajao velike titule. Sada mislim da sam u stanju da privučem drugu vrstu navijača, što je pozitivno - zaključio je australijski teniser.

Nik Kirjos
foto: Profimedia

Jasno je da bi sa uravnoteženijom prirodom i veći radom, Nik postigao veće rezultate u karijeri, verovatno i osovjio neki grend slem, ali da nema takav karakter, ne bi ni bio tako drzak i bez preteranog respekta prema najboljima, što mu je sigruno pomoglo da pobedi i najjače.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.