MARIHUANA, ALKOHOL, AGRESIVAC, PSOVKE, ĐAVOLJA RABOTA - TENISKI "BUNTOVNICI"! I MEĐU NJIMA NOVAK ĐOKOVIĆ! (FOTO)
Novak Đoković, Foto: Profimedia

tenis

MARIHUANA, ALKOHOL, AGRESIVAC, PSOVKE, ĐAVOLJA RABOTA - TENISKI "BUNTOVNICI"! I MEĐU NJIMA NOVAK ĐOKOVIĆ! (FOTO)

Da li je Novak Đoković vođa buntovnika u teniskoj istoriji? Burni događaji sa početka godine, na relaciji Novak Đoković - Australija, dovele su do toga da se izvuku neke biografije kako bi se saznalo ko je bio "problematičan"!

Objavljeno: 23:41h

Svaki potez Novaka Đokovića iz prošlosti, izvučen je kao njegova mana.

Čak se ide do te tačke da se normalna teniska stvar, bacanje reketa ili njegovo lomljenje, "uzima za zlo" Novaku.

Vodi se diskusija u javnosti da je Novak Đoković najbolji teniser u istoriji "belog sporta"(?) ali i da li je postao najveći "buntovnik" kog je tenis video.

Smetnute su sa uma sve dobre stvari koje je Novak uradio! A iskazivanje stava dovelo ga je do toga da je preko noći postao "loš momak" tenisa!

1 / 3 Foto: Profimedia

MARGARET KORT:

Margaret Kort ima 24 grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji. Njeno ime vam je sigurno poznato po tome što Arena u Melburnu nosi njeno ime. Ipak, Australijanka je 2017. godine izazva gnev svojom izjavom da je tenis "pun lezbejki" i da su transrodna deca delo đavola.

Zaklela se da će izbegavati australijsku avio-kompaniju "Kvantas" u znak protesta zbog njene podrške istopolnim brakovima.

Martina Navratilova i Bili Džin King, koje su obe homoseksualke - osudile su njene stavove, ali bez uspeha. Prošlogodišnja odluka da joj se dodeli Orden najvišeg nivoa Australije izazvala je reakciju.

Već godinama se traži da se "Arena Margaret Kort" u Melburnu preimenuje, međutim naziv je ostao nepromenjen.

* Loš momak iz Srbije je samo u borbi protiv pandemije korona virusa dao milion evra bolnicama u Italiji. Isto toliko je dao bolnicama u Srbiji, kao i neodređen iznos Španiji.

1 / 3 Foto: Profimedia

DŽENIFER KAPRIJATI:

Uspon i pad, ukratko opisano.

Sa svega 13 godina bila je na naslovnoj strani "Sports Illustrated-a". Sa 16 godina je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992.

Vrtoglavi pad doživela je već sa 18 godina. Optužena za krađu u radnji i uhapšena zbog posedovanja marihuane, nakon čega je ušla u ustanovu za rehabilitaciju od droga i alkohola.

Neverovatno ali istinito, vratila se sportu 2001. godine, i to ne samo vratila, nego se popela na prvo mesto WTA liste.

Ipak, demoni se vraćaju godinu dana kasnije kada je izbačena iz američkog tima zbog neslaganja sa kapitenkom Bili Džin King.

Posle tenisa vratili su se lični demoni, a 2010. je hospitalizovana posle predoziranja.

Samo tri godine kasnije, optužena je za zlostavljanje i uhođenje svog bivšeg dečka - a usledilo je društveno koristan rad i savetovanje o upravljanju besom.

Mnogi je žale zbog sumnjivog karaktera, drugi saosećaju, prebacujući krivicu na oca Stefana što ju je od malih nogu intenzivno gurao. Kaprijati je bila izuzetan talenat.

* Razuzdani Đoković je dao neodređen iznos za siromašnu decu u gradskoj misiji u Melburnu, gradu koji ga je proterao.

1 / 3 Foto: Profimedia

DŽEF TARANGO:

Igrao je devedesetih godina prošlog veka. Ostao je upamćen po tome što je njegova supruga dva puta udarila sudiju, kog je on pre toga opsovao, nakon čega je spakovao reket i napustio teren.

Bruno Rebeuh je sudija kog je Tarango nazvao "najkorumpiranijim zvaničnikom u igri"!

Od penzionisanja, povremeno se pojavljuje tokom dve nedelje Vimbldona sa neobičnim televizijskim intervjuima.

* Novak je donirao 500.000 dolara za poplave u Srbiji, 110.000 evra za borbu protiv poplava u Bosni i Hrvatskoj, a prikupio je i 1.5 miliona dolara za obdaništa oštećena u poplavama.

1 / 3 Foto: Profimedia

DŽIMI KONORS:

Mrzeli su ga i obožavali, ali svakako, niko nije bio ravnodušan na njega.

Svojim agresivnim pristupom osvojio je osam grend slem titula. Prenosi se da je čak zastrašivao protivnike psovkama i pokazivanjem prstiju sudijama kada bi bio nezadovoljan.

Na Vimbldonu, 1977. godine, odbio je da učestvuje u paradi povodom proslave stogodišnjice turnira, a 2000. godine je odbio poziv da se pridruži okupljanju 58 bivših šampiona povodom obeležavanja milenijuma.

* Đoković je donirao milione evra za školovanje siromašne dece osnovnoškolskog uzrasta, kao plaćanje treninga za 15 srpskih tenisera.

1 / 3 Foto: Profimedia

ILIJE NASTASE:

Ako je Džimi Konors pokušao da zastraši protivnike, onda je Ili Nastase imao malo drugačiji pristup.

On im se "samo" rugao, i pri tome je izazivao nerede. Navodne priče o rivalu koji je preskočio mrežu da bi mu zapretio, ohrabrujući nerede publike na meču US Opena sa Džonom Mekinroom, i zabranu Dejvis kupa zbog uporne zloupotrebe zvaničnika i protivnika - sve se uklapalo sa veoma kontroverznim i neosporno nadarenom rumunskom zvezdom.

Godine 1973. bio je jedan od samo dva člana ATP-a koji su prkosili bojkotu Vimbldona od strane sindikata.

U oktobru 1977. sumnjivo je koristio reket sa „dvostrukim žicama“.

Poslednjih godina davao je grube komentare o nerođenoj bebi Serene Vilijams.

* Đoković je donirao CT skener bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu, platio je iznajmljivanje privatnog aviona za prevoz devojčice sa retkom bolešću u SAD na lečenje.

Svako od nas ima pozitivne i negativne strane. One dopadljive ili odbojne. Ono što niko u svetu ne može da ospori Novaku jeste da je veliki profesionalac. Da je san pretočio u javu, i da je veliki filantrop.

Espreso/ Vukašin Grozdanić


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.