ON JE HIT PRVA 3 KOLA AO: Sve je najavio kad je namučio Nadala, NEMA SPONZORA, a planira napad na BROJ 1!
Maksim Kresi, Foto: Profimedia

pun samopouzdanja

ON JE HIT PRVA 3 KOLA AO: Sve je najavio kad je namučio Nadala, NEMA SPONZORA, a planira napad na BROJ 1!

Kresi ima francusko poreklo

Objavljeno:

Američki teniser Maksim Kresi najveće je iznenađenje ovogodišnjeg Australijan opena, ili bolje reći dosadašnjeg toka nove sezone.

Zato što su mnogi ipak mogli da predvide njegove sjajne partije na prvom grend slemu sezone kada je stigao do finala ATP turnira u Melburnu.

Tad je u meču za trofej propisno namučio Rafaela Nadala.

Kresi je sad prvi put u karijeri došao do osmine finala nekog grend slema, iz senke – kao 79. teniser planete.

Izbacio je na tom putu Džona Iznera, Tomaša Mahača i jutros Kristofera O'Konelija, čime je došao do sudara sa prvim nosiocem Danilom Medvedevom.

- Volim da igram na bilo kom terenu, bilo da je 15. ili da je Rod Lejver arena. Uzbuđen sam što ću igrati protiv Medvedeva, verujem da ću moći da mu pariram. Zapravo, ni ne razmišljam o njemu jer to može da poremeti moju igru - počeo je Kresi.

Rođen je pre 24 godine u Parizu, da bi se preselio u SAD i uzeo tamošnje državljanstvo. Završio je UCLA univerzitet i otkrio da čak nije razmišljao da se ozbiljno bavi tenisom.

- Moj plan da budem profesionalac začet je u prvoj godini fakulteta. Ranije nisam razmišljao da budem profesionalni teniser. Više da budem najbolji na UCLA univerzitetu. Onda sam shvatio da sam napredovao jako brzo i, iako sam imao nedoumica, ostao sam istrajan. Sada više nemam sumnje - jasan je Maksim.

Maksim Kresi
foto: EPA-EFE/ JAMES GOURLEY

Zanimljivo, još nema nijednog sponzora.

- Ne još, čekam... Strpljiv sam i čekaću da napravim veliku stvar, a onda da pregovaram. Teško je u ovim vremenima koronavirusa da se sklopi posao, ali želim da se probijem u Top 50, pa i Top 10 - ambiciozan je Kresi, a onda su ga pitali da li bi mogao da napadne sam vrh svetskog tenisa.

Tačnije, prvo mesto na kome je trenutno Novak Đoković.

- Da, čak i do broja jedan. Jako sam samouveren. Moj stil je takav da mogu da pobedim svakog. Počev od ove godine pun sam samopouzdanja. Igrao sam protiv Nadala i verujem da sam ga stavio na muke. Držim se svoje rutine i discipline - zaključio je Kresi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.