SRBINU SE DESILA SLIČNA STVAR KAO NOVAKU ĐOKOVIĆU: Sada je on u centru pažnje U AUSTRALIJI!
Foto: EPA/Diego Fedele

on je sada naš ponos

SRBINU SE DESILA SLIČNA STVAR KAO NOVAKU ĐOKOVIĆU: Sada je on u centru pažnje U AUSTRALIJI!

Miomir Kecmanović je tenisom počeo da se bavi već sa četiri godine

Objavljeno: 19:32h

Miomir Kecmanović ostvario je rezultat karijere. Srpski teniser se pobedom nad Lorencom Sonegom sa 3:1 plasirao se osminu finala Australijan open. U borbi za osam najboljih boriće se protiv Gaela Monfisa, najvećeg zabavljača među svim igračima, i ne bi bilo iznenađenje da i taj meč dobije Kecmanović.

Ovaj rezultat dobija još više na značaju, kad se zna da je 22-godišnji srpski teniser u prvom kolu trebalo da se sastane sa Novakom Đokovićem, koji je pred sam početak grend slema deportovan iz Australije. Očigledno da je za Mišu to bio dodatni motiv, što je on u nekoliko navrata isticao, a gde je kraj našeg igrača, to u ovom trenutku niko ne zna.

1 / 3 Foto: Profimedia

Inače, imao sličan put kao i prvi reket sveta. Rano se otisnuo u inostranstvo, slično igraju, čak je u nekoliko navrata isticao da mu je idol Đoković. Ovaj veliki uspeh omogućiće mu da najmanje 16 mesta napreduje na ATP listi, a trenutno se nalazi na 77. mestu.

Sa velikim elanom je došao na ovaj turnir, kako bi napokon pokazao svoj raskošni talenat koji nikako da sada nije dolazio do izražaja. Čak su svi počeli da sumnjaju u njegov kvalitete, ali ruku na srce, ni žreb mu na velikim turnirima nije bio naklonjen, uvek je u prvim kolima igrao protiv igrača koji su stizali do same završnice.

Nadamo se da su se sada kockice poklopile i da je vreme da Miša pokaže sav svoj raskošni talenat. Da li će upravo Australijan open biti prekretnica za Kecmanovića u karijeru ostaje da se vidi, u svakom slučaju sve ide u tom pravcu.

Ali krenimo redom, tenisom je počeo da se bavi već sa četiri godine i to zahvaljujući dedi i to na Zlatiboru. Veoma brzo se moglo videti da poseduje talenat, osvajajući razne turnire, čak je postao i prvak Srbije.

Sa nepunih 13 godina odlazi u čuvenu IMG akademiju Nika Bolitjerija, tenisku školu koju su prošli Monika Seleš, Andrea Agasi, Jelena Janković i mnogi drugi veliki igrači.

U tom periodu o njemu je brinula tetka, i bez obzira što nije imao nikog u Americi to se nije osetilo u njegovom razvoju. U mlađim kategorijama osvojio je juniorski "Oranž bol", nezvanično svetsko prvenstvo i to u konkurenciji do 18. godina.

Igrao je juniorsko finale US opena 2016. godine, bio prvi igrač sveta u toj konkurenciji i već tada se videlo da poseduje talenat i da je pred njim blistava karijera.

Profesionalnu karijeru je debitovao 2017. godine, koja je bila iznad svih očekivanja. Jedno vreme je bio najmlađi teniser u Top 40, međutim već od sledeće njegova karijera je počela da stagnira, ali nadamo se da će upravo 2022. godine biti prekretnica i da ćemo veoma brzo da ga vidimo u prvih 10 tenisera na sveta.

Njegova uzlazna putanje je ponovo krenula od prošle godine kada je angažovao bivšeg argentinskog igrača Davida Nalbadijana, koji mu je bio jedan od idola. Obavili su nekoliko razgovora i dogovor je brzo pao. Kecmanović je čak doveo tenisku legendu u Beograd kako bi se što bolje i privatno upoznali.

Argentinac je tokom svoje bogate karijere bio poznat po tome što je bio veliki borac, fajter, nikad se nije predavao i to počeo da primenjuje i Miša, a rezultati su počeli da dolaze.

Zanimljivo da je Nalbadijanu, srpski teniser prvo trenersko iskustvo, čak je i sam priznao da od 2013. godine kada je završio karijeru, reket u ruke nije uzeo do prošle godine. Po samom priznanju našao ih je u garaži.

Inače, u profesionalnoj karijeri ima jedan osvojen turnir i to u Kicbilu 2020. godine, a inače igra desnom rukom (dvoručni bekhend), omiljena mu je tvrda podloga, dok je u nekoliko navrata isticao da mu nikako ne prija da igra na šljaci.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.