JEDINA KOJA JE JAVNO STALA UZ NOVAKA NAPRAVILA SENZACIJU: Francuska teniserka eliminisala treću na svetu!
Foto: Profimedia

Australijan open, 2. kolo

JEDINA KOJA JE JAVNO STALA UZ NOVAKA NAPRAVILA SENZACIJU: Francuska teniserka eliminisala treću na svetu!

Korne nije dopustila nijednu brejk loptu

Objavljeno:

Francuska teniserka Alize Korne plasirala se noćas u treće kolo Australijan opena pošto je u Melburnu savladala treću teniserku sveta Garbinje Mugurusu sa 6:3, 6:3.

Korne, 61. igračica sveta, koja je pratkično jedina sa WTA tura javno pružila podršku Novaku Đokoviću odmah posle presude o deportaciji iz Australije, do pobede nad španskom teniserkom je došla za sat i 27 minuta.

U prvom setu francuska teniserka je ključni brejk napravila u drugom gemu, a zatim je pri rezultatu 5:3 na servis Muguruse imala dve vezane set lopte, koje nije realizovala.

Alize Korne, Garbinje Mugurusa
foto: Profimedia

Ipak već u narednom servis gemu Korne uspeva da osvoji set, a zatim u drugom delu sa dva brejka u petom i devetom gemu dolazi i do pobede.

Korne u trećem kolu igra protiv slovenačke igračice Tamare Zidanšek, koja je sa 7:6, 6:4 pobedila Britanku Heder Votson.

Druga teniserka sveta Arina Sabalenka je do trećeg kola došla posle pobede u tri seta protiv Kineskinje Sinju Van sa 1:6, 6:4, 6:2.

Beloruskinja će u narednoj rundi igrati protiv 41. igračice sveta Čehinje Markete Vondroušove. Čehinja je u drugom kolu savladala Ruskinju Ljudmilu Samsonovu sa 6:2, 7:5.

Arina Sabalenka
foto: EPA/Chema Moya

Danska teniserka Klara Tauson eliminisala je u drugom kolu Australijan opena sedmu igračicu sveta Estonku Anet Kontavejt sa 6:2, 6:4.

Tauson, 39. igračica na WTA listi u narednom kolu igra protiv Amerikanke Danijel Rouz Kolins, koja je bila bolja od hrvatske igračice Ane Konjuh sa 6:4, 6:3.

Dalje je prošla i deveta igračica sveta Iga Švjontek savladavši Šveđanku Rebeku Peterson sa 6:2, 6:2, a protivnica u trećem kolu će joj biti Ruskinja Darija Kasatkina.

Iga Švjontek
foto: EPA/ Leszek Szymanski

Kasatkina, 25. nosilac turnira je u drugom kolu pobedila Poljakinju Magdu Linet (6:2, 6:3).

U treće kolo su prošle i 11. teniserka sveta Anastasija Pavljučenkova, domaća igračica Medison Inglis, Rumunka Sorana Kirstea, kao i Belgijanka Eliz Mertens.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.