ZAKAZANO OBRAĆANJE: Svi detalji SUĐENJA Novaku Đokoviću u Melburnu uskoro pred javnosti!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

crno na belo!

ZAKAZANO OBRAĆANJE: Svi detalji SUĐENJA Novaku Đokoviću u Melburnu uskoro pred javnosti!

Četvrtak je dan "D"

Objavljeno:

Konačno ćemo saznati sve detalje sage koju je Novak Đoković prošao pred australijskim sudom koji će u četvrtak objaviti razloge zbog kojih je odbijena žalba najboljeg tenisera sveta na ukidanje vize.

Ministar za imigracije Aleks Hok je odluku o ukidanju vize doneo uz objašnjenje da je "Novak Đoković nevakcinisana osoba visokog profila, čije bi prisustvo tokom dve sedmice Australijan opena moglo da ugrozi živote i građanski poredak povećanjem raspoloženja protiv vakcinacije i nepoštovanjem pravila kovid-19".

Čak je poznato tačno vreme kada će biti obelodanjeni razlozi, to će biti u četvrtak u šest sati i 15 minuta ujutru po našem vremenu.

Novak Đoković, Tenis, Sport
foto: Printscreen/Indepedent

Tada će sudija Saveznog suda Džejms Alsop pročitati na osnovu čega je tročlano veće jednoglasno odlučilo da podrži odluku ministra za imigracije da prvom teniseru sveta ne dozvoli ulazak u zemlju.

Ministar je opisao Đokovića kao osobu koja je javno pokazala da se protivi dobijanju vakcine i demonstrirala očigledno nepoštovanje osnovnih pravila o kovidu, kao što je izolacija nakon pozitivnog testa.

Srpski teniser se žalio na ovu odluku na osnovu "neracionalnog poteza ministra", ali je sud odbacio žalbu.

Đoković je u nedelju napustio Melburn nakon deset dana pravne borbe sa australijskim vlastima.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.