JAKE REČI NADALA O VAKCINI I NOVAKU: "Nadajmo se da će se Đoković vratiti u NORMALU!"
Novak Đoković i Toni Nadal, Foto: Profimedia, AP/Daniel Reinhardt

'ima veliki problem'

JAKE REČI NADALA O VAKCINI I NOVAKU: "Nadajmo se da će se Đoković vratiti u NORMALU!"

Pretpostavljam da će učiniti nešto, jer ako mu kažu da neće moći da igra ni na Rolan Garosu, ima veliki problem. Neće biti drugog izbora nego da preispita svoje principe - smatra Toni Nadal

Objavljeno: 09:26h

Toni Nadal, mentor, nekadašnji trener i stric Rafaela Nadala, analizirao je slučaj Novaka Đokovića za "Onda Sero".

Naglašava da nije bio protiv srpskog tenisera.

- Iznenadilo me je da je situacija došla dotle. Đoković je mogao da uradi stvari na drugačiji način. Postoji neupitna realnost, a to je da je za igranje u Australiji morao da se vakciniše ili da ima izuzeće. Krećem od pretopstavke da svaki organizator turnira želi da ima Đokovića, to je normalno, jer je on veliki igrač, jedan je od najboljih u istoriji. Za turnir je jako dobro imati njegovo prisustvo. Ja ne mislim da su namerno išli protiv njega, ali da mu nisu dali izuzeće. To je sve. To je debata koja je prevazišla svet sporta, o tome da li da se vakcinišemo ili ne. Ako vam kažu da, da biste igrali, morate da se pridržavate propisa, onda ih se ili pridržavaš ili ne. Da su išli Đokovićevim putem da se ne vakcinišu, možda ne bi bilo Australijan opena. ATP je tražio od vas da se vakcinišete, a druga dva igrača koji nisu vakcinisani, pristali su da ne igraju - priča Nadal pa nastavlja:

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Čovek može da ima svoja uverenja, ali u datom trenutku morate da ih preispitate kada vam kažu da stvari idu ovako. Pretpostavljam da će učiniti nešto, jer ako mu kažu da neće moći da igra ni na Rolan Garosu, ima veliki problem. Neće biti drugog izbora nego da preispita svoje principe. Nadajmo se da će pandemija brzo proći, da će se sve vratiti u normalu i da će i Đoković moći da se vrati u normalu - poručuje Toni.

Rafael Nadal, Toni Nadal
foto: EPA/Atienza

Onda se osvrnuo na dosadašnji nastup Rafe na Australijan openu.

- Prvi meč je bio laka, nije bilo mnogo komplikacija. Rafi nedostaju mečevi koji su neophodne ako želite da imate šanse za pobedu. Kako vreme bude prolazilo, siguran sam da će igrati sve bolje.

Toni Nadal, Rafael Nadal
foto: AP/Michel Euler

- Rafa ima istu volju da pokuša da pobedi u svakom meču. Ponekad to prođe dobro, a nekad ne postoji način da se to uradi. Istina je da je osvajanje 'grend slema' ono što vas motiviše, ali život se neće promeniti ako imaš jedan turnir više od Federera ili Đokovića. Kada si već ostvario mnogo, imati 20 ili 21, mislim da to ne menha mnogo - smatra Toni Nadal.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.