VELIKO PRIZNANJE ZA FEDERERA: Za njih je on NAJVEĆI svih vremena (FOTO)
Foto: EPA/Neil Hall

ZASLUŽENA NAGRADA

VELIKO PRIZNANJE ZA FEDERERA: Za njih je on NAJVEĆI svih vremena (FOTO)

Grad Bazel odlučio je da jedan tramvaj u tom švajcarskom gradu nosi ime velike teniske zvezde

Objavljeno: 15:50h

Već neko vreme ljudi razmišljaju o tome kako Bazel može da se oduži za uspehe koje je tokom svoje karijere ostvario Rodžer Federer.

Grad Bazel odlučio je da oda priznanje tako što će jedan tramvaj u tom švajcarskom gradu nositi ime velike teniske zvezde. Prezentacija i prva probna vožnja održani su u petak uz prisustvo legendarnog Rodžera Federera.

Tramvaj sada vozi na liniji broj dva, međutim, u budućnosti će se koristiti i na raznim drugim linijama u gradu.

Model je ofarban u plavo sa brojem vozila 5040, i jednostavno nosi naziv Federer ekspres. Spolja prikazuje slike Federerovih Gren slem trofeja i njegove poslednje pobede do sada u Bazelu. Unutar vozila se takođe mogu naći činjenice o Federeru koje treba otkriti. Određena sedišta su takođe pokrivena tako da izgledaju kao klupa na teniskom terenu.

I sam Federer bio je oduševljen pa je izjavio:

- Za mene je ovaj projekat bio veoma važan. Velika mi je čast što ću u budućnosti moći da vidim ovaj tramvaj na ulicama Bazela.

Tramvaj je stao pored stadiona Bazela gde je Federera dočekala posada fudbaslskog kluba koju je predvodio trener Patrik Ramen kao i bivši napadač Bazela Marko Štreler i sadašnji vezista Fabijan Fraj.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.