NOLE JE REDOVNO DELIO LEKCIJE CICIPASU, ALI GRK JE ZNAO I TE KAKO DA GA UJEDE: Nova škola napada, ali STARA SE PITA
Foto: EPA/ Kiko Huesca

ZAVRŠNI ČIN U PARIZU

NOLE JE REDOVNO DELIO LEKCIJE CICIPASU, ALI GRK JE ZNAO I TE KAKO DA GA UJEDE: Nova škola napada, ali STARA SE PITA

Prošle godine sastali su se u polufinalu Rolan Garosa

Objavljeno:

Novak Đoković i Stefanos Cicipas igraće u nedelju u finalu Rolan Garosa u Parizu. Ovo će biti njiohov osmi duel, a Đoković u dosadašnjoj karijeri protiv Grka ima bolji skor pošto vodi sa 5:2.

Do sada su uglavnom igrali na Masters turnirima i to čak pet puta. Đoković ima dosta problema kada se prvi put u karijeri sastane sa nekim teniserom pa je tako bilo i sa Cicipasom. Prvi međusobni duel odigrali su u Kanadi 2018. godine kada je grčki teniser pobedio sa 2:1 u setovima.

Đoković nije mogao lepši način da zamisli da se revanšira Cicipasu, a to je učinio u finalu Mastersa u Madridu 2019. godine kada je bio bolji sa 2:0.

Iste godine igrali su još dva meča na Mastersima. Prvo je u Šangaju u četvrtfinalu Cicipas pobedio 2:1. Đoković kao da je jedva čekao osvetu pošto je nešto kasnije u četvrtfinalu Mastersa u Parizu, deklasirao grčkog tenisera i zabeležio do sada najubedljiviju pobedu, bilo je tada 2:0 (6:2, 6:1).

Da su Cicipas i Đoković u sjajnoj formi ove godine pokazuje i rezultat njihovog poslednjeg međusobnog duela koji je odigran u četvrtfinalu Mastersa u Rimu. Srpski teniser je teškom mukom stigao do pobede 2:1 (4:6, 7:5, 7:5).

Peti međusobni duel odigran je u finalu turnira u Dubaiju neposredno pred sam početak pandemije koronavirusa u februaru 2020. godine. Đoković je tada bio uspešniji i pobedio 2:0 (6:3, 6:4).

Rolan Garos prošle godine odigran je u neobičnom terminu krajem septembra i početkom oktobra, a sutrašnji finalisti igrali su u polufinalu. Susret je trajao skoro četiri sata, Novak je poveo sa 2:0 u setovima, Cicipas se vratio i izjednačio, da bi na kraju Đoković bio ubedljiv u odlučujućem setu 6:1 i tako se plasirao u finale gde je poražen od Rafaela Nadala.

Da su ova dva igrača u sjajnoj formi pokazao je i njihov poslednji međusobni duel koji su odigrali u četvrtinalu Mastersa u Rimu. Đoković je još jednom bio bolji u teškom meču kada je posle preokreta i više od tri sata borbe pobedio 2:1 u setovima.

Nema sumnje da nas i u nedelju od 15 časova očekuje novi vrhunski duel. Pitanje je koliko će on biti atraktivan jer su i jedan i drugi teniser igrali izuzetno teške mečeve u polufinalu.

Ako je suditi po kladionicama naš as je apsolutni favorit i na njega se nudi kvota od oko 1.30, a sa druge strane kvota na Cicipasa iznosi oko 3.50...

Novak pred duel nije mnogo govorio o rivalu, ali je istakao ono najbitnije.

„Biće važno dobro početi, dug je meč kada se igra na tri seta. Za njega će to biti posebno iskustvo jer nikad nije imao priliku da igra finale grend slema. Iskustvo je na mojoj, a svežina na njegovoj strani. Učiniću sve što je u mojoj moći, zajedno sa timom, da se oporavim. Sada je sve oko oporavka i svežine koja mi je neophodna za veliku borbu koja me bez dileme čeka“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.