OD OPSESIJE DO TENISKOG SAVRŠENSTVA: Legenda iznela teoriju o Novakovoj nadmoći, treba da zahvali Nadalu i Federeru
Novak Đoković, Foto: EPA/YOSHUA ARIAS

DA LI STE OVO OČEKIVALI?

OD OPSESIJE DO TENISKOG SAVRŠENSTVA: Legenda iznela teoriju o Novakovoj nadmoći, treba da zahvali Nadalu i Federeru

Vilander govorio o istorijskom rivalstvu u "belom sportu"

Objavljeno: 10:56h

Drugi teniser sveta Novak Đoković je u nedavnom intervjuu za "CNN" otkrio koji su mu planovi u nastavku karijere i priznao da su Grend slem titule prioritet, uz to što želi da što duže igra tenis na profesionalnom nivou.

Na ove njegove reči su reagovali mnogi, a sada je i slavni Šveđanin i analitičar Eurosporta, Mats Vilander dao svoje mišljenje.

Đoković "igra procentualno", smatra Vilander, uz opasku da dalje "izgleda mlado", pa bi mogao da osvoji još dva do pet Grend slemova, dok je jedan dovoljan da nadmaši najvećeg rivala, Rafaela Nadala.

- Uz dugovečnost, to znači da će osvojiti još dve do pet grend slem titula jer je njegov prosek očigledno više od jedne grend slem pobede godišnje. Mislim da ima 1,3 ili 1,4 Gren slem pobede godišnje od prvog dana kada je osvojio Australijan open.

Mats Vilander
Mats Vilanderfoto: Profimedia

- Dugovečnost znači "hej, momci, nisam star, osećam se mlado". Izgleda mlado, i osvajaće glavne nagrade sve dok je zdrav. Osvojiće, u proseku, jednu grend slem titulu godišnje. Mislim da nam to govori.

U istom intervjuu za CNN ranije ove nedelje, Đoković je priznao da mu je bilo jako teško da igra u istoj eri kao Federer i Nadal.

Vilander razume kako se oseća, jer je igrao protiv Džona Mekinroa, Džimija Konorsa, Borisa Bekera i Stefana Edberga.

- Mislim da tačno razumemo šta Novak govori. Nema šanse da bi Novak Đoković imao isti nagon, možda ambiciju, motivaciju, bez Federera i Nadala. Morate biti motivisani da ustanete svaki dan i zaista naporno vežbate i brinete o sebi. Onda morate da pokušate da pobedite u svakom meču tokom cele godine u karijeri, jer su to uradili Rodžer i Rafa. Mislim da je Novak dokazao da ne samo da ima ambicije da bude najbolji svih vremena, već je motivisan da bude najbolji svih vremena, ali u isto vreme voli svoj posao i želi da nastavi da igra za dugo vremena - zaključio je Šveđanin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.