"NOVAK NIJE MOGAO DA SE POMERI? TRČAO JE K'O GAZELA!" - Ivanišević zakuvao novu polemiku o povredi Đokovića (VIDEO)
Novak Đoković - gazela, Foto: EPA/Joel Carrett

opa

"NOVAK NIJE MOGAO DA SE POMERI? TRČAO JE K'O GAZELA!" - Ivanišević zakuvao novu polemiku o povredi Đokovića (VIDEO)

Valjverdu je prvo tražio potvrdu da je Ivanišević ovo rekao, ne vidi se da je dobio, ali je u novom tvitu sarkastično odgovorio Novakovom treneru uz snimak najboljih poena sa turnira

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Istorijski trijumf Novaka Đokovića na Australijan openu bio je takav da će se o njemu još dugo pričati, a jedna od priča je povreda koja je najboljeg tenisera sveta zadesila u Adelejdu, samo deset dana pre početka prvog grend slema sezone.

Đoković nije želeo da joj pridaje značaja i ohrabri protivnike, ali mu je zadala ozbiljne probleme u drugom i trećem kolu. Tada su terapije počele da daju rezultata, slobodni dani i prestanak s treninzima su takođe pomogli, a navodno i tretman čuvene Marijane Kovačević.

Novak Đoković, Dijana Đoković, Marko Đoković, Goran Ivanišević
foto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Profimedia

Kada se Novak vratio na prepoznatljiv nivo od osmine finala, mnogi su sumnjali u ovu povredu zadnje lože nove noge, ali je sam direktor turnira Krejg Tajli nakon takmičenja potvrdio da je Đoković imao rupturu širine 3 cm na mišiću.

Lekar Piter Brukner je kasnije objasnio da to nije bio slučaj tokom celog turnira i da je oporavak bio moguć jer Nole savršeno vodi računa o svom telu. Ali, jedna izjava Gorana Ivaniševića, izazvala je odgovor koji je ponovo pokrenuo debatu o povredi Novaka Đokovića.

Naime, trener Grigora Dimitrova koji je bio Đokovićev rival u trećem kolu i najviše ga namučio ne računajući finale, Danijel Valjverdu, naišao je na jednu izjavu Gorana Ivaniševića koja ga je lično uvredila.

- U prva dva kola protivnici su bili lakši, pa smo verovali da će sve biti u redu. A Dimitrov je igrao na pogrešan način, njegov trener i on nisu imali pravi plan, pravu taktiku. Novak nije mogao da se pomeri, a Grigor je odigrao možda dva ili tri drop šota, ja bih odigrao 300 - navodno je rekao Hrvat iako se ovaj deo ne nalazi u njegovom intervjuu za sajt "Tennis Majors", a preneo ga je na Tviteru poznati portal "We Are Tennis".

Valjverdu je prvo tražio potvrdu da je Ivanišević ovo rekao, ne vidi se da je dobio, ali je u novom tvitu sarkastično odgovorio Novakovom treneru uz snimak najboljih poena sa turnira.

Danijel Valjverdu
foto: Twitter printscreen

- Najbolji poen na turniru protiv Grigora Dimitrova. Trči kao gazela (Novak Đoković). Čestitke Novače, bio si na izuzetnom nivou tokom 12 mečeva odigranih u Australiji. Samo dva izgubljena seta - napisao je trener iz Venecuele, uz tag 22 pehara, ali i tag "dropšot strategija" i sarkastične aplauze Goranu Ivaniševiću.

Poen koji je Valjverdu naveo kao primer je onaj kojim je Đoković osvojio izuzetno neizvesni prvi set protiv Dimitrova - 7:6 (7).

Da li Dani Valjverdu sumnja u Đokovićevu povredu ili samo pokazuje da nije tačno da Srbin "nije mogao da se pomeri"? Procenite sami.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.