"NAVIJAČI NOVAKA ĐOKOVIĆA ĆE ME MRZETI DO KRAJA ŽIVOTA, MNOGO SU AGRESIVNI!" - Ukrajinka se boji da kaže šta misli
Navijači Novaka Đokovića, Foto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

MUKICA

"NAVIJAČI NOVAKA ĐOKOVIĆA ĆE ME MRZETI DO KRAJA ŽIVOTA, MNOGO SU AGRESIVNI!" - Ukrajinka se boji da kaže šta misli

Plaši se da njene reči ne budu istrgnute iz konteksta

Objavljeno:

Sve je spremno za početak preostalog polufinala muškog singla na Australijan openu, ali umesto priča o pohodu Novaka Đokovića na jubilarnu 10. titulu u Melburnu i 22. grend slem trofej ili debitantu u ovoj fazi turnira, njegovom rivalu Tomiju Polu, pažnja medija je na skandalu koji je nastao u sredu.

Tada se Srđan Đoković slikao sa srpskim navijačima koji su nosili ruske zastave sa likom Vladimira Putina i simbolom "Z" što je naišlo na oštru osudu stranih medija, ali i ukrajinskog ambasadora u Australiji i pojedinih igrača.

Srđan Đoković
foto: Printscreen Instagram/vesnadevinca

Osudio je postupak Novakovog oca Aleksandr Dolgopolov, a sada je za sve upitana njegova zemljakinja Marta Kostjuk.

- Stavljate me u situaciju gde moram da podnesem preveliku odgovornost... Ne znam kakva su pravila, ne znam šta je dozvoljeno na turniru, ali ovakve stvari ne mogu da se ne primete. Nije bitno ko je u pitanju, nikome takve stvari ne smeju da se dozvole i to me je vrlo pogodilo - istakla je mlada Marta Kostjuk koja je birala reči i potom objasnila da se boji da njene reči ne budu istrgnute iz konteksta.

Navijači Novaka Đokovića
foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

- Šta god ja rekla, mrzeće me do kraja života, posebno veoma agresivni navijači Novaka Đokovića. Ljudi već znaju da su ne svi, ali mnogo Novakovih navijača je vrlo agresivno i znam to jer sam i sama iskusila.

Marta Kostjuk je dodala da je boli što su zastave Rusije viđene na tribinama u Australiji i pita se kako je moguće da je organizator dozvolio ovakve stvari uprkos izričitoj zabrani, inače uvedenoj posle prvog kola kada su se prvi put pojavile. U nadi da će tako izbeći incidente, kao da su "prizvali" još veće.

Marta Kostjuk
foto: EPA/Martin Divisek

Inače, mlada teniserka iz Ukrajine je dospela u centar pažnje pre nekoliko meseci kada je odbila da se rukuje sa beloruskom teniserkom Viktorijom Azarenkom - nema potrebe naglašavati zašto.

- Viktorija Azarenka je u Savetu i donosi odluke oko poena na Vimbldonu, na kom ni ne učestvuje (jer je suspendovana). Kažu da ona nema lične koristi u donošenju odluka. Sama činjenica da je ona prisutna na tim sastancima, da radi šta god da radi... To je smešno - istakla je tada 58. teniserka planete.

Đoković i Rafael Nadal su osudili prošlogodišnju odluku Vimbldona da izbaci ruske i beloruske sportiste, što se nije svidelo 19-godišnjakinji iz Kijeva.

Marta Kostjuk, Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: EPA/Martin Divisek, Starsport©, Profimedia

- Pogledajte šta je Rafa rekao, pogledajte šta je Novak rekao. Kako mislite da dobijete podršku od Tura kada top 3 teniseri govore ovakve stvari? - izjavila je Kostjuk tada.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.