"PITAJTE NOVAKA DA LI PODRŽAVA PUTINA I RAT, ŠTA MISLI O SVOM OCU!" - Žestoko paljba po Đokoviću!
Novak Đoković, Foto: EPA/James Ross

uff...

"PITAJTE NOVAKA DA LI PODRŽAVA PUTINA I RAT, ŠTA MISLI O SVOM OCU!" - Žestoko paljba po Đokoviću!

Ambasador je istakao i da ruski teniseri nisu smeli da učestvuju na Austtalijan openu

Objavljeno:

Ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko tražio je da Srđan Đoković bude izbačen sa Australijan opena, odnosno da ne može da prisustvuje preostalim mečevima na turniru, dok je od Novaka tražio da se izvini zbog tog poteza, prenose australijski mediji.

Srđan Đoković je ovog petka objavio da neće prisustvovati polufinalnom duelu svog sina sa Amerikancem Tomijem Polom koji počinje u 9.30.

- Ovo je prevršilo meru. Među srpskim zastavama nalazi se: ruska zastava, Putin, Z-simbol, takozvana zastava Donjecke Narodne Republike To je takva sramota… - napisao je ambasador na Tviteru uz link do snimka i adresirao sve to na organizatora turnira.

A novom objavom je bio opširniji konkretniji i dotakao se direktno Novaka Đokovića.

- To je nedopustiva sramota za turnir. Mora da bude sankcija... Važno je i pitati Novaka Đokovića za mišljenje o ovoj situaciji. Da li podržava Putina? Da li podržava rat u Ukrajini? Šta misli o podršci svog oca? - poručio je ukrajinski ambasador Mirošničenko i potom dodao:

- Sada je na Savezu da preduzme naredne korake. Mislim da je dobra ideja da ga ne puste na stadion, ne znam kako je moguće da tako nešto kaže kada zna šta Rusi rade u Ukrajini, kada zna koliko ljudi je ubijeno, silovano i mučeno i šta sve rade civilima.

Srđan Đoković
foto: Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages, Društvene mreže

U razgovoru za "Herald San", pošto je govorio za brojne medije, Mirošničenko je dodao da je "čitav Australijan open od početka bio kontroverzan", istakavši da nije trebalo da učestvuju teniseri iz Rusije.

- Đoković je teniski superstar, najpoznatiji teniser na svetu, tako da je veoma razočavarajuće videti što njegov otac podržava Rusiju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.