NOVAKOV DUBL PARTNER ZAPLAKAO NA SVOM OPROŠTAJU OD TENISA: Đoković ga tešio, a onda je progovorio na hebrejskom!
Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain

emotivne scene

NOVAKOV DUBL PARTNER ZAPLAKAO NA SVOM OPROŠTAJU OD TENISA: Đoković ga tešio, a onda je progovorio na hebrejskom!

Potom se osvrnuo na zajedničke nastupe

Objavljeno:

Bilo je planirano da Novak Đoković ove sedmice nastupi i u singl i u dubl konkurenciji u Tel Avivu, ali je zbog povrede njegovog teniskog partnera Džonatana Erliha koji ima 46 godina i koji je u Izraelu hteo da se oprosti od igranja belog sporta "spao" samo na ovo prvo.

Tako će Novak umesto danas svoj prvi nastup u Tel Avivu imati sutra protiv Pabla Anduhara, a sa Erlihom je danas izašao pred izraelsku publiku dok je ovaj održao emotivan govor povodom završetka karijere.

Inače, Đoković je jedinu titulu u karijeri u dublu osvojio upravo sa Erlihom, tako da je Izraelac tokom govora čak nakratko i zaplakao obraćajući se pre svega Novaku, a onda i svima prisutnima.

- Pre svega, sjajno je što si došao u Izrael. Znam da si bio ovde par puta, ali odavno. Svaki put kad dođeš, osećaš se kao kod kuće. Ne znam, ali Srbi i Izraelci imaju poseban odnos. U Srbiji sam se uvek osećao kao kod kuće i jedine moje titule na šljaci bile su u Beogradu. Svi znamo koliko si izvanredan igrač, ali mnogi ne znaju kakva si ti ličnost. Ti si fantastičan čovek, to je za mene još važnije. Mnogo ti hvala i cenim vreme koje provedem sa tobom i što mogu da te nazovem prijateljem. Uvek smo imali sjajnu vezu, još od 2010. godine. I dalje imamo stopostotan učinak. Nadam se da ćeš imati sjajnu sedmicu. Jako te volim i želim da te vidim na terenu još mnogo puta. I da ćeš srušiti još mnogo rekorda, to zaslužuješ - rekao je Erlih dok je prenos išao na TV "Sport Klub".

Novak Đoković
foto: EPA/Andy Rain

U nastavku se ljubiteljima tenisa obratio i sam Novak, odgovorivši Erlihu na lepe reči istom merom.

- Šalom... To je sve što znam na hebrejskom. Nadam se da ću naučiti još neke reči ove sedmice. Veliko je zadovoljstvo biti opet u Izraelu. Bio sam ovde pre pet godina, kada su Srbija i Izrael igrali u Dejvis kupu. To je bila jedna od najboljih atmosfera koju sam osetio u tenisu. Radovao sam se povratku ovde posle dosta vremena. Postoji prijateljstvo Srba i Izraelaca tokom dugog niza godina. Nažalost nismo mogli danas da igramo, ali mislim da ne možemo da zaboravimo trenutke koje je ovaj čovek doneo izraelskom tenisu i sportu uopšte. On zaslužuje divljenje.

Potom se osvrnuo na zajedničke nastupe.

- Osvojili smo jedinu titulu kada smo igrali jedini put zajedno. U Kvinsu, u Londonu. Joni, želim ti sve najbolje u narednom poglavlju tvog života. Znaš da sam tu, da ću uvek biti tu i da ću biti srećan da pomognem izraelskom tenisu kada god to mogu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.