POKLONIO SE NAJBOLJEM NA SVETU! Đokovićev rival ima sjajnu poruku pred meč!
Aljaž Bedene, Foto: EPA/Andrej Cukić

ne bismo ništa dodali!

POKLONIO SE NAJBOLJEM NA SVETU! Đokovićev rival ima sjajnu poruku pred meč!

Slovenac dao prednost Novaku Đokoviću u GOAT trci

Objavljeno: 08:50h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će u trećem kolu Rolan Garosa igrati protiv Slovenca Aljaža Bedenea na centralnom terenu "Filip Šatrije".

Novakov protivnik nije u sjajnoj formi i posle ove sezone će završiti svoju profesionalnu karijeru.

- Ovo je moj "The Last Dance", poslednja sezona. Nadam se da će biti rezultatska jedna od boljih, iako neću igrati mnogo turnira. Ne treniram toliko kao ranije jer sam u drugim poslovima, ali uživam u tenisu i dobro osećam loptu. Baš mi je fin osećaj sad - rekao je Bedene za "Sportklub".

U prve dve runde je Bedene izbacio Kristofera O’Konela i Pabla Kuevasa.

Aljaž Bedene, Tenis, Sport
foto: NEIL HALL/EPA

- Videću kakav ću da budem fizički, nije bilo lako u prva dva kola, ali sam dobio u četiri seta, svakako bolje nego u pet, ha-ha. Oseća se ipak malo to što sam preležao kovid pre turnira u Lionu, ali sam uspeo sebe da iznenadim koliko sam izdržao u ova dva meća, pogotovo što sam i pre bio umoran.

Sa Đokovićem se dosad sastao tri puta i izgubio je svih osam setova, uključujući tri na Šatrijeu 2016. godine.

- Novak je Novak, on je životinja na terenu i normalno da će biti znatno teže. Nadam se da ću biti fizički OK. Ako tako bude, moram da budem agresivan, a da istovremeno što manje grešim. S njegove strane neće dolaziti mnogo poklona. Igrali smo nekoliko puta, jednom sam bio blizu da dobijem set, naravno da je on veliki favorit. Ja ću da uživam, pa ćemo videti.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Christophe Petit Tesson

Profesionalac od 2008. godine, Bedene je bio tu veći deo trke za najvećeg svih vremena između Đokovića, Nadala i Federera.

- Mislim da su sada samo dvojica u trci. OK, Federer najlepše igra tenis, to je sigurno, ali verujem da će Nole biti igrač sa najviše ostalih slemova i mastersa. On će na kraju biti taj – GOAT.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.