"ZAŠTO STE OVDE, ĐUBRAD JEDNA? DA SILUJETE NAŠE ŽENE? VI STE OLOŠ, NEĆEMO BITI VAŠI ROBOVI!"
Foto: Printscreen/Facebook/Olena Bilosiuk

njažešće reči do sad

"ZAŠTO STE OVDE, ĐUBRAD JEDNA? DA SILUJETE NAŠE ŽENE? VI STE OLOŠ, NEĆEMO BITI VAŠI ROBOVI!"

Ukrajinka je bila brutalna u svojoj objavi

Objavljeno: 11:57h

Sukobi u Ukrajini ne prestaju, ušli su u svoj šesti dan. Dok nasilje nastavlja da eskalira, brojne uticajne sportske ličnosti iz Rusije i Ukrajine izrazile su svoj prkos ratu, što je dovelo do dirljivih scena jedinstva tokom nekoliko velikih događaja tokom vikenda.

Mnogi sportisti iz celog sveta osudili su ovaj napad Rusije i stali su uz narod Ukrajine i pružili im podršku.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/NBC News

Na društvenim mrežama oglasila se i Olena Bilosjuk koja inače nastupa za reprezentaciju Ukrajine u biatlonu. Ona je poslala žestoku poruku Rusima i nije ih štedila u svom obraćanju.

- Živela sam, živim i živeću u slobodnoj zemlji. Zašto ste ovde, đubrad jedna? Da li želite da silujete naše žene i okupirate našu zemlju? Nedostaje li vam vlastita sreća - napisala je Olena i nastavila.

- Vi ste ološ koji ne zna ni naš jezik! Od koga nas spasavate, od vaše vojske? Leći ćemo s kostima, ali nećemo biti vaši robovi - oštra je bila Ukrajinka.

Bivši ruski bokser i olimpijski šampion 2004. Aleksandr Povetkin praktično je jedini sportista za sada koji je stao na stranu predsednika Rusije Vladimira Putina.

Zbog rata, mnogim sportistima je ugrožena karijera:

Ruskim teniserima i teniserkama je sad ugroženo i potencijalno takmičenje, vodi se inicijativa da im se zabrani učešće na turnirima.

FIFA je odlučila da suspenduje Rusiju iz svih takmičenja do daljeg.

Međunarodna tekvondo federacija (ITF) oduzela je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu crni pojas zbog vojne operacije u Ukrajini.

Vladimir Putin
foto: Printscreen Youtube

I svetska džudo federacija je iz svog članstva izbacila Vladimira Putina, a novi momenat koji je privukao ogromnu pažnju desio se na takmičenju u mačevanju gde su ukrajinski takmičari odbili da se bore.

Vasilij Lomačenko, bivši svetski šampion i dvostruki osvajač zlatne medalje u boksu 2008. i 2012, odlučio je da se stavi na raspologanje vojsci u Ukrajini.

Međunarodni olimpijski komitet je izdao saopštenje u kom poziva na izbacivanje ruskih i beloruskih sportista iz međunarodnih takmičenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.