SELEKTOR RUKOMETAŠICA GOVORIO O AMBICIJAMA NA SVETSKOM PRVENSTVU: Ne idemo sa belom zastavom!!!
Foto: Starsport©

OTKRIO CILJEVE

SELEKTOR RUKOMETAŠICA GOVORIO O AMBICIJAMA NA SVETSKOM PRVENSTVU: Ne idemo sa belom zastavom!!!

Uroš Bregar pohvalio je sve igračice i rekao da su na pripremama radile na visokom nivou

Objavljeno: 00:39h

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar smatra da je cilj ekipe da pobedi u svakoj utakmici na predstojećem Svetskom prvenstvu u Španiji, kao i da još ne može da objavi ko će učestvovati na turniru, dok ne bude poznato da li će moći da igraju Kristina Liščević i Jovana Kovačević.

- Cilj je da na svakoj utakmici pobedimo, to je uvek cilj, ne idemo sa belom zastavom, a ono što treba da uradimo je da odigramo najmanje šest utakmica. Dobro smo obavili pripreme u Srbiji, čekaju nas dva treninga u Španiji i nadam se da ćemo biti spremni za početak Svetskog prvenstva - rekao je Bregar.

Svetsko prvenstvo na programu je od 1. do 19. decembra, a Srbija će igrati u Grupi B u Liriji sa reprezentacijama Rusije, Kameruna i Poljske. Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati 3. decembra protiv Poljske od 20.30.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

- Reprezentacija Poljske igra na visokom nivou, sve iskusnije igračice su se ponovo vratile u reprezentaciju. Analizirali smo njihove utakmice sa turnira u Španiji i videli da su ozbiljna selekcija. Gledali smo utakmicu Kameruna i Angole i imamo neke dodatne informacije o njima. I nakon toga sledi utakmica sa Rusijom, koja je sad pobedila Norvešku, znamo da je Rusija olimpijski vicešampion i da je grupa jaka - naveo je selektor.

On je podsetio da se ekipa četvrti put okupila otkako je on na klupi reprezentacije i da je u velikoj meri selekcija podmlađena.

- Iza nas su 10 treninga na pripremama i dve utakmce sa Severnom Makedonijom. U prvom susretu smo prvo poluvreme odlično odigrali, dok smo u drugom malo pali, bilo je dosta rotacija. Drugi meč je bio kontrolni, da vidim u kakavoj su igračkoj formi i ostale devojke i dobio sam odgovore na neke nedoumice - rekao je Bregar i dodao:

- Još ne znam kakav je status Kristine Liščević i Jovane Kovačević, tako da ne mogu da objavim konačan spisak putnika za Španiju.

Selektor je pohvalio sve igračice i rekao da su na pripremama radile na visokom nivou.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.