TIHO JE REKLA ZBOGOM DRŽAVNOM TIMU: Srećna sam što sam imala privilegiju da nosim dres reprezentacije
Foto: Starsport©

bila je deo šampionske priče

TIHO JE REKLA ZBOGOM DRŽAVNOM TIMU: Srećna sam što sam imala privilegiju da nosim dres reprezentacije

Jelena Blagojević (32) debitovala je za Srbiju 2012. godine, a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu odigrala je poslednju utakmicu

Objavljeno: 13:50h

Mirno je prihvatala svaku odluku selektora, trenirala vredno i davala sve što može. Kad je sa strane gledala utakmice, navijala je i bodrila saigračice iz sve snage. Kada je bila na terenu trudila se da pomogne koliko god je to u njenoj moći. U svakom trenutku dok je na njoj bila oprema sa nacionalnim grbom, uživala je u samoj pomisli da je deo jedne šampionske priče.

Jelena Blagojević (32) tiho se oprostila od reprezentacije za koju je debitovala 2012. godine, a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu odigrala je poslednju utakmicu u dresu sa državnim grbom.

- Spadam u grupu tih starijih devojaka, tako da negde u glavi već imam neke druge životne prioritete. Želim sledeće godine da probam nove stvari, imam drugačije planove od onih koji su bili do sada. Ne spadam u grupu naših najboljih odbojkašica da bi se o mom oproštaju pričalo. Ja sam srećna i zadovoljna što sam bila deo velikih uspeha, što sam igrala sa svim tim devojkama. Ogromna je čast. Ko zna, možda ću jednog dana biti u reprezentaciji, samo u nekoj drugoj ulozi - ispričala je Jelena Blagojević u razgovoru za Mocart sport.

Jelena Blagojević
foto: Profimedia

Uz Jelenu, tačku na reprezentativnu priču stavile su Milena Rašić i Stefana Veljković Lisinac. Nije još poznato da li će još neka devojka krenuti njihovim stopama, ali je definitivno u Beogradu jedna šampionska generacija odigrala poslednje zajedničko takmičenje.

- Beograd je zaslužio da uživo vidi sve te šampionke. Nažalost, nije se završilo sa zlatom, ali i srebro je veliki rezultat. Drago mi je što je publika mogla da pozdravi devojke koje su poslednjih godina pravile uspehe, koji će ostati upamćeni kao najveći u istoriji naše ženske reprezentacije.

Blagojevićeva ima tri medalje na kontinentalnim prvenstvima (zlato 2017, 2019, srebro 2021) i jednu olimpijsku - bronzu iz Tokija.

- Poslednje Olimpijske igre će mi ostati u najlepšem sećanju, jer je to takmičenje san svakog sportiste. Bila sam i u Londonu, ali ove sada su mi draže jer smo osvojile odličje. Upečatljivo će mi ostati i Evropsko prvenstvo 2017. godine, jer sam tada igrala kao libero. Sve je bilo novo za mene, a i tada smo uspele da uzmemo medalju. Pamtiće se ti rezultati, ali ono što je meni glavni utisak jeste igranje sa tim devojkama - sa Majom, Stefanom, Rašom, Tijanom. Veliko poštovanje za njih, meni je bilo veliko zadovoljstvo što sam bila tu pored. Srećna sam što sam bila deo svega toga, što sam imala privilegiju da nosim dres reprezentacije i predstavljam zemlju sa takvim šampionkama. Iz moje perspektive je i ovo poslednje leto bilo veoma uspešno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.