KOVAČ SA PUNO OPTIMIZMA DOČEKUJE DUEL SA ITALIJOM: Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju!
Foto: Profimedia

neka bude tako

KOVAČ SA PUNO OPTIMIZMA DOČEKUJE DUEL SA ITALIJOM: Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju!

Poslednji duel Srbija i Italija su imale pre tačno 10 godina u Beču, u finalu EP 2011, kada je Srbija osvojila drugu titulu prvaka Evrope

Objavljeno:

Muška seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, igraće 12. put u polufinalu prvenstava Evrope od 1995.

Rival za finale u Katovicama biće Italija, sa kojom je Srbija do sada 17 puta igrala na prvenstvima Evrope i zabeležila 10 pobeda.

Poslednji duel Srbija i Italija su imale pre tačno 10 godina u Beču, u finalu EP 2011, kada je Srbija osvojila drugu titulu prvaka Evrope.

Naši najbolji odbojkaši nisu učestvovali u borbama za medalje jedino 2009. i 2015.

Selektor Slobodan Kovač ističe da tim mora da se fokusira na tim Italije, koji je prikazao veoma dobru igru tokom kompletnog šampionata i da se izbori za plasman u finale.

Odbojkaška reprezentacija Srbije
foto: Profimedia

- Ovu generaciju upoređuju sa onom ekipom njihovog fenomena, traže način da se vrate na pobedničke staze. Ali, nije ni važno ko je sa druge strane terena. Italijani imaju motiv, ali i mi imamo motiv. Zašto da ne budemo sa Rusijom i Italijom jedina ekipa u Evropi koja je uspela dva puta za redom da bude šampion. Razmišljamo o sebi, ali normalno studiramo protivnika, probamo da im nađemo mane. Imaju mnogo vrlina, ali imaju i mana. Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju i ostvariti dobar rezultat - rekao je.

Meč polufinala na programu je od 21 čas.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.