OKON ISKORISTIO HAOS NA HUNGARORINGU: Sigurnom vožnjom došao do najvećeg uspeha u karijeri (FOTO)
Foto: EPA/Florion Goga

IZNENAĐENJE U MAĐARSKOJ

OKON ISKORISTIO HAOS NA HUNGARORINGU: Sigurnom vožnjom došao do najvećeg uspeha u karijeri (FOTO)

Drugo mesto zauzeo je vozač Aston Martina Sebastijan Fetel, a treće mesto aktuelni svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton koji je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu

Objavljeno: 19:56h

Vozač ekipe Alpin Esteban Okon pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Madjarske i ostvario prvu pobedu u karijeri u Formuli 1. Okon je iskoristio haos u prvom krugu na Hungaroringu, vozio je sigurno i ostvario najveći uspeh u karijeri.

Drugo mesto zauzeo je vozač Aston Martina Sebastijan Fetel, a treće mesto aktuelni svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton, koji je u jednom trenutku bio poslednji, 14. iako je krenuo sa pol pozicije. On je sada preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa šest bodova više od Maksa Verstapena iz Red Bula.

Vozač Ferarija Karlos Sainc zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Fernando Alonso iz Alpina, a šesti Pjer Gasli iz Alfa Taurija, koji je osvojio i dodatni bod za najbrži krug trke.

Vozač Alfa Taurija Juki Cunoda zauzeo je sedmo mesto, osmo i deveto mesto zauzeli su vozači Vilijamsa Nikolas Latifi i Džordž Rasel, a na 10. mestu trku je završio Maks Verstapen iz Red Bula.

Treba reći i da je trka bila prekinuta posle incidenta u prvom krugu kada su odustali: Botas, Peres, Šarl Lekler i Lens Strol. Trka je posle manje od pola sata pauze nastavljena startom iz mesta, a na kraju je trijumfovao Esteban Okon.

U šampionatu Formule 1 sledi pauza, a sezona se nastavlja 29. avgusta kada se vozi Velika nagradu Belgije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.