ŠPANIJA PODAVILA AJKULE: Posle Srbije pala i Crna Gora!
Foto: AP

ozbiljni su

ŠPANIJA PODAVILA AJKULE: Posle Srbije pala i Crna Gora!

Crvena furija je igrala znatno raznovrsnije, bila je mnogo konkretnija i organzovanija, dok se Crna Gora mučila sa realizacijom, uglavnom se oslanjala na golove iz igrača više, pa tako nije ni mogla da do ozbiljnijeg rezultata na ovom meču

Objavljeno: 06:11h

Vaterpolo reprezentacija Španije istakla je kandidaturu za najviši plasman na Olimpijskim igrama, pošto je posle startne pobede nad Srbijom, uspela da nadigra i Crnu Goru u drugom kolu. Furija je savladala popularne Ajkule rezultatom 8:6 (3:2, 2:1, 2:2, 1:1).

Selekcija Vladimira Gojkovića platila je danak lošije igre u drugoj i trećoj četvrtini. Španci su na startu treće deonice stigli do tri gola prednosti (6:3), pa je već tada bilo jasno da se Crnogorci neće lako vratiti u meč. Španci su u poslednju četvrtinu ušli sa dva gola prednosti (7:5) i bez većih problema ih zadržali do kraja meča.

Crvena furija je igrala znatno raznovrsnije, bila je mnogo konkretnija i organzovanija, dok se Crna Gora mučila sa realizacijom, uglavnom se oslanjala na golove iz igrača više, pa tako nije ni mogla da do ozbiljnijeg rezultata na ovom meču.

Najefikasniji igrač meča je bio Dušan Matković, koji je postigao tri gola, ali se prilično ispromašivao, s obzirom da je imao 11 udaraca ka protivničkom golu. Španci su bili daleko mirniji, po dva puta su se u strelce upisali Granados, Maljaraka i Sanauže. Aleksandar Ivović je takođe postigao dva pogotka.

Furija je na golu imala i razbranjenog Lopeza Pineda, koji je imao 11 odbrana, mada je vrlo dobar sa druge strane bio i Slaven Kandić sa devet intervencija.

Španija je prva selekcija u grupi B koja ima dve pobede, a priliku da joj se pridruži imaće i Hrvatska ukoliko danas savlada Australiju.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.