ĐOKOVIĆ PROŠAO KAO PARTIZAN: Košarkaška LEGENDA udarila po moćnicima, ovo je borba za slobodu!
Željko Rebrača i Novak Đoković, Foto: Starsport

nepravda!

ĐOKOVIĆ PROŠAO KAO PARTIZAN: Košarkaška LEGENDA udarila po moćnicima, ovo je borba za slobodu!

Željko Rebrača ogorčen zbog tretmana australijskih vlasti prema najboljem teniseru sveta

Objavljeno: 14:20h

Legendarni košarkaš Željko Rebrača, govorio je o tretmanu koji je Novak Đoković imao u Australiji i prisetio se kako su zbog nepravde ispaštali i crno-beli u sezoni za istoriju 1991/92.

Timu košarkaškog kluba Partizan je pomenutih godina zbog sportskih sankcija prema Jugoslaviji bilo zabranjeno da igra u Beogradu kao domaćin u Evroligi.

I tada, kao i danas u slučaju Novaka i Australije, moćnici su umešali ruke u sport i napravili jedan od najvećih zločina prema srpskim sportistima.

- Ovo je čisto politička stvar, kao što se i te 1991/1992.politika uplela u sport pa zbog sankcija nismo mogli ni jednu utakmicu da odigramo u Beogradu. Oni su Đokoviću prvo dozvolili da uđe u zemlju, a kada je objavio da je dobio vizu zbog medicinskog izuzeća, odlučili su da ga deportuju. Pre godinu dana su mu dali da igra bez problema i čak je njihov ministar pričao kako Novak dobro utiče na razvoj njihove zemlje. Australijanci uskoro imaju izbore i ja mislim da će ovo negativno uticati na ljude iz vlade, iako su oni očekivali drugačiji ishod– kaže Rebrača za Informer.

Bivši košarkaš je pružio veliku podršku srpskom teniseru.

Željko Rebrača
foto: Starsport©

- Sve što su mu uradili mnogo utiče na njegovu psihu. Sport je taj na koji politika često ima uticaj, što je strašno! Kada nama tih devedesetih nisu dali da ni jednu utakmicu odigramo u našoj zemlji osećali smo se katastrofalno. To nije bilo ljudski. Pokušavali su da kazne našu zemlju i kažnjavali su je kroz sport. Đoković sada, i mi tada, bili smo najveći ambasadori Srbije. Kroz košarku, odbojku, vaterpolo, i sada Novaka Đokovića, najvećog sportistu ikada pokušavaju da nametnu svoju politiku. Ali ja verujem da neće ostati na ovome, jer je ovo borba za slobodu - ocenio je nekadašnji reprezentativac.

Rebrača smatra da srpski sportisti svojim prkosom, ponosom bez obzira na sve pritiske pokazuju koliko vrede.

- Poslednjih trideset godina Srbi kroz sport pokazuju da su najbolji, posebni. Imamo karakter i unutrašnju snagu i uvek kada idu protiv nas, taj naš ponos i prkos ispliva. Nekada smo i previše ponosni, ali to pokazujemo na ispravan način - zaključio je Rebrača.

Prave razloge Novakove deportacije i uskraćivanja ljudskih prava saznaćemo rano ujutru, a očigledno je da im je trebalo nekoliko dana da nepravdu "opravdaju" nekim "višim silama".

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.