SELEKTOR OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE KOŠARKAŠICA: "Ne znam šta sam učinio da zaslužim ovo!"
Foto: Profimedia

oglasio se

SELEKTOR OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE KOŠARKAŠICA: "Ne znam šta sam učinio da zaslužim ovo!"

Mondelo kaže da ne može da veruje za šta su ga optužil iskusne igračice

Objavljeno:

Bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije Španije Lukas Mondelo izjavio je da je povređen i iznenađen optužbama dve igračice za zlostavljanje.

Košarkaški savez Španije raskinuo je ugovor sa Mondelom nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama u Tokiju, a dobijanju otkaza doprineleo je to što su ga dve iskusne košarkašice Marta Šargaj i Ana Kruz optužile za zlostavljanje i brutalne metode treninga, zbog kojih su imale zdravstvenih problema.

- Nikada za sve ove godine koliko sam bio u reprezentaciji Španije ili u Dinamo Kursku nisam bio obavešten o bilo kakvoj žalbi bilo koje igračice. Moje poštovanje prema mojim igračicama uvek je bilo maksimalno - rekao je Mondelo za Mundo Deportivo.

Trener koji je od 2012. godine vodio nacionalni tim i osvojio sedam medalja na svim takmičenjima, ističe da ne razume optužbe svojih bivših igračcica.

- Nisam mogao da verujem šta čitam, bio sam veoma iznenađen i povređen. Marta Šargaj je bila jedna od najbliskijih igračica, za koju sam imao mnogo razumevanja - rekao je Mondelo, koji tvrdi da je imao dobar odnos i sa Kruz.

- Ona je meni oduvek bila omiljena igračica, uvek sam joj davao odlučujuće lopte i nikada me nije izneverila. Ne znam šta sam učinio da zaslužim ovo - rekao je on.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.