ŽELI DA NASTAVI KARIJERU U DRUGOM KLUBU: Prvi pik drafta 2016. godine odlazi iz Filadelfije (FOTO)
Foto: Profimedia

KRAJ SARADNJE

ŽELI DA NASTAVI KARIJERU U DRUGOM KLUBU: Prvi pik drafta 2016. godine odlazi iz Filadelfije (FOTO)

Ben Simons je u tri navrata bio učesnik ol-star utakmice

Objavljeno: 20:03h

Košarkaš Ben Simons neće se priključiti igračima Filadelfije na pripremama za novu sezonu, pošto želi da nastavi karijeru u nekom drugom klubu NBA lige.

Košarkaši Filadelfije sledeće nedelje počinju pripreme za novu sezonu, gotovo sigurno bez Simonsa. Filadelfija je 2016. godine izabrala Simonsa kao prvog pika na draftu, a on je u tri navrata bio učesnik ol-star utakmice.

Uz Džoela Embida smatralao se da Simons može da predvodi Filadelfiju u borbi za titulu, ali je prošle sezone igrao loše i preuzeo je krivicu za ispadanje u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije, zbog lošeg izvođenja slobodnih bacanja, ali i zato što nije želeo da šutira iz igre zbog manjka samopouzdanja.

On je sa linije za slobodna bacanja u plej-ofu šutirao 34 odsto - 25/73, a samo u seriji protiv Atlante promašio je 27 bacanja. Novinari su posle sedme utakmice protiv Atlante pitali trenera Filadelfija Doka Riversa da li Simons može da bude bek koji se bori za titulu, a on je rekao da "na to nema odgovor".

Takođe i Embid je posle utakmice okrivio Simonsa za poraz, posle čega 25-godišnji Australijanac više nije želeo da se vraća u ekipu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.