BARSA POBEDOM OTVORILA NOVU SEZONU: Četa Šarunasa Jasikevičijusa odolela perfektnoj trećoj deonici Mursije!
Foto: EPA/ Friedemann Vogel

četvrtina za pamćenje

BARSA POBEDOM OTVORILA NOVU SEZONU: Četa Šarunasa Jasikevičijusa odolela perfektnoj trećoj deonici Mursije!

Košarkaši Barselone na kraju su ipak ostvarili prvu pobedu na startu nove sezone ACB lige

Objavljeno: 15:46h

Mursija pružila sjajan otpor u Blaugrani, ali nije imala snage za podvig - 78:85

Početak sezone nije bio idealan za Barselonu, koja se u svojoj Blaugrani mnogo više pomučila sa borbenom Mursijom nego što je bilo očekivano, ali je sasatav Šarunasa Jasikevičijusa ipak ostvario planirano slavlje - 85:78 (26:14, 16:14, 16:30, 27:20).

Gosti su odigrali gotovo nestvarnu treću četvrtinu, gde su ubacili gotovo neverovatnih 30 poena u koš favorizovanog domaćina, ali je u ostalim kvartalima Barsa bila dovoljno koncentrisana i kvalitetna da se izbegne neplanirani scenario. Za to su najviše bili zasluži Kori Higins, Brendon Dejvis i Nikola Mirotić, koji su dodali gas u završnici meča i obezbedili praktično rutinsko slavlje svog tima.

Higins i Mirotić su bili najefikasniji sa po 18 postignutih poena, dok je Dejvis ubacio poen manje. Higins je svom učinku dodao i četiri asistencije, dok je Mirotić imao četiri skoka. Dvocifren učinak imao je i Rolands Smits sa 10 poena i četiri skoka.

Mursija je tokom te treće četvrtone, koju je rešila u svoju korist rezultatom 30:16, uspela da preokrene i rezutat u svoju korist (58:56), ali je taj period završen nerešenim rezultatom (58:58), posle čega je domaćin dodao gas. Barselona je na početku treće četvrtine imala i maksimalnih 17 poena prednosti (45:28), što je očigledno uticalo na pad koncentracije Šarasovog tima, ali je ostalo dovoljno vremena da se isprave greške u poslednjem kvartalu.

Nikola Mirotić
foto: Starsport©

Kod Mursije je najefikasniji bio Ajzea Tejlor, koji je takođe ubacio 18 poena. Agusto Lima je ubacio 15, uz šest skokova, dok je Mekfaden postigao poen manje.

Trojica srpskih igrača bila su na parketu u okršaju između Fuelnlabrade i Gran Kanarije (87:92). Jovan Novak je bio na korak od dabl-dabl učinka, postigao je 11 poena i imao devet asistencija. Dušan Ristić je postigao tri poena i imao četiri skoka kod domaćina, dok je u gostujućim redovima Oliver Stević ubacio šest poena za nešto manje od 14 minuta provedenih na parketu.

Najefikasniji akter utakmice u pobedničkom timu bio je Dilan Enis sa 21 postignutim poenom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

ACB - 1. KOLO

Subota

Breogan - Tenerife 92:73

/Musa 25 - Vilčer 18/

Huventud - Bilbao 85:79

/Vilis 17 - Bigote 15/

Betis - Andora 102:98

/Karington 22 - Hana 19, Miler Mekintajer 17/

Valensija - Baskonija 67:72

/Dubljević 14 - Gijedraitis 23/

Nedelja

Barselona - Mursija 85:78

/Higins, Mirotić 18 - Tejlor 18/

Fuenlabrada - Gran Kanarija 87:92

/Meindl 22 - Enis 21/

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.