AIR SERBIA!!! Nikola Jokić ZAKUCAVANJIMA srušio Janisa, zabeležio 50. TRIPL DABL! (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: Profimedia

NBA LIGA

AIR SERBIA!!! Nikola Jokić ZAKUCAVANJIMA srušio Janisa, zabeležio 50. TRIPL DABL! (VIDEO)

Strašna partija srpskog centra

Objavljeno: 06:27h

Nikola Jokić piše NBA istoriju, i istoriju srpske košarke: u direktnom duelu sa Janisom Adetokumbom, vodio je svoj Denver do nove pobede i još jednom neverovatnom partijom dokazao da je dostojan kandidat za najboljeg igrača u NBA ligi, sa 50. tripl dablom u karijeri.

Jokić je za 36 minuta na parketu predvodio Nagetse u pobedi u gostima nad Milvokijem (128:97), uz šut iz igre 15-23 iz igre (2-3 trojke) i 5-5 sa linije slobodnih bacanja, zabeleživši na kraju 37 poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Nikola je ovim postao tek 9. igrač u istoriji NBA lige kojem je pošlo za rukom da 50 puta ostvari tripl dabl učinak.

Srbin je sada član kluba u kojem su legende kao što su Džejms Harden (53 tripl dabla), Leri Bird (59), Vilt Čembrlen (78), Lebron Džejms (97), Džejson Kid (107), Medžik Džonson (138), Rasel Vestbruk (156) i Oskar Robertson (181).

Odličnu pomoć Jokić je imao u Džamalu Mareju, koji je sa 24 poena bio drugi najefikasniji u timu Denvera. Pi Džej Dozijer je ubacio 19 poena, Barton 14, Majkl Porter 11, a Monte Moris 10 poena.

Na drugoj strani, Janis Adetokumbo je bio najbolji u Milvokiju sa 27 poena i 8 skokova, Kris Midlton 20, a Bruk Lopez 12 poena.

Posebno impresivno u ovoj utakmici je činjenica da je Nikola Jokić čak tri puta zakucao, dvaput iz kontre, a jednom onako "divljački", preko igrača, pa je to nateralno komentatorku utakmice da posle jednog od "slem dankova" našeg centra vikne "Air Serbia poletela!"

Denver je sve vreme kontrolisao utakmicu, zahvaljujući odličnom procentu šuta u napadu i asistencijama Nikole Jokića, a "Džoker" je i sam preuzimao odgovornost i pogađao u ključnim momentima, kad je Milvoki pretio da se spusti ispod 10 razlike.

Pogledajte još jednu MVP partiju Jokića:

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.