OVO JE PRAVO POREKLO DRAŽENA PETROVIĆA: Legendarni Srbin mu je rođak!
Dražen Petrović, Foto: Profimedia

da li ste znali?

OVO JE PRAVO POREKLO DRAŽENA PETROVIĆA: Legendarni Srbin mu je rođak!

I danas Petrovića ima u Zemunu

Objavljeno: 14:39h

Daleko od toga da je bio neostvareni nesvakidašnji talenat, i te kako s edokazao. Ali je ostao neprežaljen za sve ljubitelje košarke sa prostora bivše Jugoslavije, a i šire.

Malo je poznato da je legendarni Dražen Petrović bio rođak Dejana Bodiroge.

Dejanova baba sa očeve strane, koja se zvala Gospava, rođena je u Košenom dolu, Janjač, kraj Trebinja. Devojački se prezivala Petrović. Gospava i Niko Petrović su rođeni brat i sestra. Ona je rođena tetka Jove Petrovića, oca takođe čuvenih košarkaša Aleksandra i Dražena Petrovića.

Dražen Petrović, Majkl Džordan
foto: Printscreen/Youtube/MJ23 His Airness Forever

Godine 1946. Jovo se sa svojom porodicom kao kolonista seli u Zemun, gde kao dobrovoljac dobija gardista imanje. I danas Petrovića ima u Zemunu.

Jole se iz Zemuna preselio u Šibenik gde je oženio Biserku i sa njom dobio dva sina - Aleksandra i Dražena. Nažalost, Dražen je poginuo u saobraćajnoj nesreći u nemačkom gradu Denkendorf 7. juna 1993. godine.

Dražen Petrović
foto: Beta

Nekoliko kilometara istočno od područja Zagore nalazi se područje sela Bodiroge iz kog korene „vuče“ Dejan Bodiroga.

- Dražen Petrović i Dejan Bodiroga su bliski rođaci. Deda jednog i baba drugog su rođeni brat i sestra. Odavde, sa ovih brda, potiču još i košarkaši Savovići - kazao je 2020. narodni poslanik SDS-a u Skupštini Republike Srpske, Trebinjac Nebojša Vukanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.