BARSA OTIMA MBAPEA REALU? Madridski list piše da je Laporta "našao" 90.000.000 da ga dovede već u januaru!
Foto: EPA/Yoan Valat

čekamo zimski prelazni rok...

BARSA OTIMA MBAPEA REALU? Madridski list piše da je Laporta "našao" 90.000.000 da ga dovede već u januaru!

Čudna vest, s obzirom da je Kilijan Mbape više puta isticao da mu je želja da zaigra baš u Real Madridu

Objavljeno:

Novo (staro) rukovodstvo Barselone na čelu sa Đoanom Laportom, koje će ostati upamćeno kao ono u čijoj je eri (zbog besparice) otišao Lionel Mesi, zavrnulo je slavinu, sporazumno skresalo zarade nekolicini igrača i uspostavilo opake mere štednje.

Baš zbog svega ovoga neverovatno zvuči informacija madridskog AS-a koji piše da se sprema, uslovno rečeno, zavera i da će Katalonci već od januara pokušati da otmu Real Madridu Kilijana Mbapea!

Pričao je Đoan Laporta da će klub pred sezonu imati novca za jedno kapitalno pojačanje, najrealnije je delovao nekadašnji učenik La Masije Dani Olmo kojeg je Barsa želela u smiraj prošlog prelaznog roka, a govorkalo se i o Rahimu Sterlingu koji pršti od nezadovoljstva u Mančester Sitiju.

Đoan Laporta
foto: EPA/Alejandro Garcia

Madridski medij pak najavljuje da će Barsa, uz pomoć Pinija Zahavija, agenta koji je svojevremeno posredovao u transferu Nejmara (222.000.000 evra) sa Kamp Noua u Pari Sen Žermen, napasti Mbapea ove zime. Tada će Francuz ući u poslednjih šest meseci ugovora, a Katalonci imati pravo da legalno pregovaraju sa njim.

Izvori bliski klubu tvrde (mada čitavu priču treba uzeti sa rezervom jer je donosi madridski, a ne katalonski list) da će Barselona reprezentativcu Francuske ponuditi neverovatnih 90.000.000 "na ruke", odnosno u vidu bonusa za potpis, budući da neće imati obavezu da Parižanima plati bilo kakvo obeštećenje. U Barsi veruju da bi sa tom sumom uništili ambicije najvećeg rivala, jer je kraljevski klub, navodno spreman da ponudi 50.000.000 transfer bonusa. Takođe, AS tvrdi da je Realov maksimum za godišnju platu 17.000.000 evra, onoliko koliko prihoduje Geret Bejl, a da bi Barselona mogla i to da nadmaši.

Kilijan Mbape
foto: Profimedia

Na sve ovo, čovek ne može da se ne zapita, da li je godinu dana stezanja kajša dovoljno da se akumulira toliki novac za jednog igrača i da li nova uprava spremna da se ponovo igra sa finansijama zbog kojih je Lionel Mesi morao da napusti dugogodišnji dom.

Pritom, teško da će Mbape, koji je nedavno priznao da je letos želeo da napusti Pari Sen Žermen i pređe baš u Real, odjednom napraviti okret za 180 stepeni i doneti odluku da se preda Barseloni. Pritom, niko ne garantuje da ga Parižani na kraju neće slomiti i ipak privoleti na potpis novog ugovora. U utorak, na terenu protiv Lajpciga delovalo je da baš uživa u tandemu sa Lionelom Mesijem.

(Espreso/Mocartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.