GASI SE ENGLESKI VELIKAN: Oduzeti mu bodovi i zabranjeni transferi! Ostaje pitanje šta će biti sa Runijem?
Foto: AP

katanac?

GASI SE ENGLESKI VELIKAN: Oduzeti mu bodovi i zabranjeni transferi! Ostaje pitanje šta će biti sa Runijem?

Nakon 137 godina postojanja došlo je vreme za "katanac"

Objavljeno:

Posrnuli engleski fudbalski velikan Derbi Kaunti podneo je zahtev za dovođenje stečajnih upravnika u klub zbog finansijskih poteškoća u kojima se nalazi!

Derbi je dvostruki prvak Engleske, trenutno nastupa u Čempionšipu, a sa klupe ga vodi proslavljeni engleski golgeter Vejn Runi. Sada bi zbog svega klub mogao da bude ugašen!

Rukovodstvo Engleske fudbalske lige (EFL) ranije je saopštilo da bi pokretanje stečajnog postupka značilo oduzimanje 21 boda klubu.

Derbiju je već oduzeto devet bodova, a zabranjeni su mu i transferi zbog kršenja finansijskih pravila. Njihova situacija je postala još gora ovim zahtevom za dovođenje stečajnih upravnika, pa bi tome trebalo da usledi oduzimanje još 12 poena. To bi značilo da će Derbi biti "zakucan" na poslednjem mestu Čempionšipa kada ove kazne stupe na snagu.

Vejn Runi
foto: EPA/Peter Powell

Derbi je osnovan daleke 1884. godine, a bio je jedan od 12 osnivača prve engleske fudbalske lige iz 1888. godine. "Ovnovi" imaju i dve titule prvaka Engleske koje je osvajao 1972. i 1975. godine, dok je 1946. godine stigao do trofeja u FA kupu.

Od rezultata i uspeha na evropskoj sceni, izdvaja se polufinale tadašnjeg Kupa evropskih šampiona 1975. godine, u kojem je engleski klub doživeo poraz od Juventusa.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.