NEMAČKA NE ŽELI SVETSKO NA DVE GODINE: Ženska i juniorska takmičenja bi bila marginalizovana!
Foto: EPA/Steffen Schmidt

njihovo mišljenje

NEMAČKA NE ŽELI SVETSKO NA DVE GODINE: Ženska i juniorska takmičenja bi bila marginalizovana!

Upravni odbor DFB saopštio je da je FIFA zaobišla sopstveno pravilo tako što je predlog iznela grupi bivših fudbalera i da se takve drastične promene ne mogu primeniti bez dozvole "evropskih saveza i evropskog fudbala"

Objavljeno:

Fudbalski savez Nemačke (DFB) oštro je kritikovao planove da se Svetsko prvenstvo održava svake dve godine.

Kritike su došle uz upozorenje da će igrači biti pod većim rizikom od povreda i da će ženska takmičenja biti u senci.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) želi da organizuje Svetsko prvenstvo na svake dve godine, umesto kao do sada na četiri, a u četvrtak je saopštila da ima podršku navijača.

Evropska fudbalska unija (UEFA) i Južnoamerička fudbalska konfederacija se protive tom predlogu i naveli su da bi mogli da bojkotuju dodatne turnire.

Upravni odbor DFB saopštio je da je FIFA zaobišla sopstveno pravilo tako što je predlog iznela grupi bivših fudbalera i da se takve drastične promene ne mogu primeniti bez dozvole "evropskih saveza i evropskog fudbala".

Nemačka je izrazila bojazan i za takmičenja fudbalerki. Svetsko prvenstvo za žene održava se neparnim godinama kako se ne bi sudarilo sa muškim takmičenjima.

- Svakog leta se održavaju ili Svetsko prvenstvo ili Evropsko prvenstvo za fudbalere, pa bi ženska i juniorska takmičenja bila marginalizovana, u senci muških takmičenja - navodi se u saopštenju.

Nemački savez naveo je da su i povrede fudbalera velika briga, iako je FIFA saopštila da će smanjiti opterećenje na igrače smanjivanjem broja utakmica reprezentacija koje se ne igraju na turnirima.

- Fudbaleri i fudbalerke bi se suočili sa povećanim fizičkim i psihičkim naporom, a novi takmičarski raspored doveo bi do povećanog rizika od povreda - dodaje se u saopštenju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.