ZVEZDA U MINUSU PRED REVANŠ U BEOGRADU: Borjan 2 puta matiran posle kornera, između toga autogol Kairata!
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

kvalifikacije za ligu šampiona drugo kolo

ZVEZDA U MINUSU PRED REVANŠ U BEOGRADU: Borjan 2 puta matiran posle kornera, između toga autogol Kairata!

Kompletan tok meča mogli ste pratiti putem portala Espreso

Objavljeno: 18:21h

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona na gostovanju Kairatu iz Almate - 2:1 (1:0).

Domaćin je bolje započeo utakmicu i već u drugom minutu imao stopostotnu šansu kada je Hovhanisjan uspeo da se sa loptom probije kroz odbranu crveno-belih i šutira, ali je Borjan dobro odbranio. Zvezdini napadi su bili ređi i, mada opasniji, nedovoljno konkretni.

Koliko su opasni u prekidima, igrači Kairata su pokazali u 24. minutu kada je Kanga sjajno skočio i matirao Borjana na centaršut Sujumbajeva.

Ostao je Kairat rano bez Kosovića, a na poluvremenu i bez Sujumbajeva. Stanković je u nastavku dao priliku Dioniju da debituje, a izveo Pavkova.

1 / 5 Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Imala je tada Zvezda inicijativu i kontrolu, ali se domaćin držao. Kada je odlični golman Pokatilov skinuo vrlo precizan udarac volejom rezerviste Kange, u kontri su fudbaleri Kairata izborili korner.

Šampion Srbije se na prvu odbranio, ali onda je Vogorovskij udarcem iza glave prebacio odbranu - Rodić je zakasnio i Banjak nije bio u ofsjadu, prihvatio je loptu i savladao Borjana.

Do kraja su Beograđani imali nekoliko pokušaja, ali bezusšešnih i na revanš idu sa zaostatkom. Podsećamo, od ove sezone gol u gostima ne važi. Uzvratna utakmica je na programu sledeće srede.

Crveno-belima je ovo bio drugi zvanični meč ove sezone, jer su u prvom kolu Suprelige Srbije odigrali bez golova sa Vojvodinom.

II POLUVREME:

90+4. minut - kraj utakmice.

90. minut - Falko je ušao umesto Bena. Četiri minuta nadoknade.

84. minut - Bakajoko je zamenio Kataija.

80. minut - GOL - gosti su se odbranili od kornera, ali onda je Banjak izbegao ofsajd zamku posle dobrog prebacivanja Zvezdine odbrane od strane još jednog rezerviste, Vorogovskija, pa savladao Borjana - 2:1!

78. minut - lopta se odbila do Kange na ivici šesnaesterca s desne strane. Gabonac je lepo grudima spustio na volej, išla je u donji desni igao gola Pokatilova, ali je ovaj odlično odbranio.

76. minut - Ajikulov je zamenio Burančijeva.

74. minut - Rodić je divno glavom spustio loptu za Krstičića čiji volej je izblokirao Dugalić...

68. minut - Banjak je zamenio Šušenačeva, a kod crveno-belih Kanga je ušao umesto Ivanića.

66. minut - korner domaćina je prekinuo inicijatiuvu Beograđana. Borjan je bio nesiguran, uvek su nezgodni igrači Kairata u prekidima, ali se Zvezda odbranila.

56. minut - GOL - dobar kontranapad Zvezde, Ivanić je pronašao Gajića na desnoj strani koji je iz prve ubacio loptu, Alip je skrenuo do Mikanovića koji je nespretno sproveo u sopstvenu mrežu - 1:1!

51. minut - Burančijev je dobio žuti karton zbog faula nad Gajićem. Pokatilov je loše odbio jedan centaršut, ali Krstičić sa penala nije uspeo da usmeri loptu ka golu.

49. minut - Gajić se žalio na povredu, ali je nastavio utakmicu.

1 / 5 Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

I POLUVREME:

45+4. minuta - nadoknada je potrajala zbog povrede Sujumbajeva koji je ipak ostao na terenu do kraja prvog poluvremena.

43. minut - posle dugog perioda bez opasnih napada, Katai je dobio loptu po levoj strani, ali ga je Dugalić izblokirao. Žuti karton je prethodno zaradio Šušenačev.

28. minut - Katai je dobio prostor za šut posle kratko izvedenog kornera, ali je udarac bio nekontrolisan.

26. minut - Ivanić se našao u dobroj poziciji posle centaršuta Kataija, ali bio je u ofsajdu...

24. minut - GOL - Sujumbajev je ubacio loptu na ivicu peterca iz kornera gde je najbolje skočio Kante i matirao Borjana - 1:0!

22. minut - Ben je u kontri pao u šesnaestercu Kairata, Meler se nije oglasio.

21. minut - Katai je dobio žuti karton. Lav je dobio loptui na oko 20 metara, na vreme je izblokiran.

18. minut - prvi korner za goste nakon što je Ivanić lepo porbio Kataija po levoj strani. Ben se našao u ofasjdu polse loše kombinacije sa Kataijem.

16. minut - domaćin i dalje pritiska, izborio je treći korner. Rasčistio je Krstičić.

13. minut - Kosović se povredio dok je predvodio kontranapad, zamenio ga je Vogorovskij.

7. minut - Katai je odlično primio loptu, pa iz okreta proigrao Gajića. U nastavku akcije je Ben šutirao, bez problema za Pokatilova.

2. minut - velika prilika za domaćina, Hovhanisjan je izbio pred Borjana koji je odbranio njegov udarac i odbio loptu u korner.

1 / 5 Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Utakmica se igrala na stadionu Almati Ortalik.

Glavni sudija meča je Halil Umut Meler koji dolazi iz Turske.

Evo i sastava:

Kairat: Pokatilov, Mikanović, Dugalić, Alip, Sujumbajev, Poljakov, Kosović, Hovhanisjan, Šušenačev, Kante, Vagner Lav.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Dragović, Rodić, Sanogo, Krstičić, Ivanić, Katai, Ben, Pavkov.

Loše iskustvo sa Kazahstancima, Zvezda je imala 2015. godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope kada su oba puta bili poraženi od ovog kluba (2:1, 0:2).

Svi se nadamo da će krajnji ishod ovoga puta biti drugačiji i da će se crveno-beli naći u narednoj fazi kvalifikacija gde ih čeka pobednik meča Alaškert-Šerif.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.