ISPRAVKA: ARAPSKI KOMENTATOR NIJE ODLEPIO NA PREZGODNU RUSKINJU NA TRIBINAMA: Ovo je prava istina!
Nije sa Evropskog prvenstva, Foto: Youtube

DEMANTI

ISPRAVKA: ARAPSKI KOMENTATOR NIJE ODLEPIO NA PREZGODNU RUSKINJU NA TRIBINAMA: Ovo je prava istina!

U pitanju je bila lažna vest

Objavljeno: 15:39h

Portal Espreso je 19. juna objavio vest da je arapski komentator emotivno reagovao na navodnu-scenu sa utakmice Belgija-Rusija, sa Evropskog prvenstva u fudbalu, kada je ugledao zgodnu navijačicu Rusija na tribinama.

Pogrešno smo naveli da je u toku ove utakmice "kamera uhvatila na tribinama prelepu Ruskinju obučenu u kratak šorc", i da je komentator "počeo da peva, stenje i da ispušta čudne zvuke".

Portal Raskrinkavanje.ba je napravio analizu na osnovu koje je jasno da je u pitanju LAŽNA VEST, i otkrio prave činjenice o pomenutom snimku.

Na osnovu ove analize, Espreso je izmenio naslov teksta, kao i sadržaj, tako da na osnovu njega bude jasno o čemu je u stvari reč.

Naime, kako piše Raskrinkavanje, originalni isečak koji prikazuje navijačicu na tribinama datira iz 2019. godine, s utakmice između ruskog kluba Krasnodar i grčkog Olimpijakosa, održanog na Stadionu Krasnodara. Međutim, zvuk “arapskog komentatora” nije autentični deo snimka.

Rusi jesu na Euru igrali kod kuće protiv Belgijanaca i Finaca na Stadionu Sankt Peterburga, ali svetloplave stolice na tribinama ne poklapaju se s onima koje su na spornom snimku. To je zato što video-isečak datira iz 2019. godine i susreta ruskog kluba Krasnodar i grčkog Olimpijakosa, održanog na Stadionu Krasnodara, čija je zaštitna boja zelena.

Video koji su objavili mnogi mediji zapravo je parodija čiji je autor arapski komičar Sulejman An-Anzi. Dakle, on ne prikazuje arapskog komentatora koji usred prenosa utakmice Evropskog prvenstva peva lepoj navijačici sa tribine.

Portal FakeNews Tragač kontaktirao je An-Anzija, a on im je rekao da “nikada nije bio ‘pravi’ komentator, a ovakvu vrstu humora izabrao je kako bi se razlikovao od drugih komičara”.

Takođe se navodi kada je parodija nastala:

"Parodiju je snimio pre oko mesec dana, a zatim brzo odlučio da je ukloni sa svih platformi. „Izbrisao sam snimak jer nije namenjen maloletnicima”, kaže Sulejman za FakeNews Tragač i dodaje da se ubrzo predomislio pošto je shvatio kakvu je popularnost video-snimak dostigao na tuđim profilima na društvenim mrežama, koji su snimak preuzeli bez navođenja izvora."

Dakle, viralni snimak ne prikazuje ispad arapskog komentatora tokom prenosa utakmice Evropskog prvenstva, već parodiju za koju je komičar koristio isečak iz prenosa utakmice koja se igrala pre dve godine.

Podsetimo, Rusija je u prvom kolu izgubila od Belgije sa 3:0.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.