BAHAR STRANI TRENER ZVEZDE POSLE 10 GODINA! Pre njega čovek sa osam pobeda u nizu i odlazak zbog nemogućih uslova
Barak Bahar, Foto: EPA/ADAM DAVY / POOL

NIJE OSVOJIO TITULU!

BAHAR STRANI TRENER ZVEZDE POSLE 10 GODINA! Pre njega čovek sa osam pobeda u nizu i odlazak zbog nemogućih uslova

Šef stručnog štaba sa inostranim pasošem bio je naslednik Aleksandra Jankovića i na Marakani je boravio od 19. marta do 19. juna 2013. godine

Objavljeno: 09:03h
Veljko Petrović

Izraelski stručnjak Barak Bahar gotovo izvesno od leta će postati novi trener Crvene zvezde i prvi strani strateg posle 10 godina!

Šef stručnog štaba Makabija iz Haife u Beograd dovodi i trojicu saradnika koji će pokušati da budu bolji od Rikarda Sa Pinta (50).

Rikardo Sa Pinto u Crvenoj zvezdi
Rikardo Sa Pinto u Crvenoj zvezdifoto: Starsport©

Njegovo puno ime je Rikardo Manuel Andrade e Silva sa Pinto i rođen je u Portu, a na Marakanu je stigao 19. marta 2013. godine.

Nasledio je Aleksandra Jankovića u trenutku kada je Partizan imao 11 bodova više, ali je vezao osam pobeda i došao na samo dva boda zaostatka.

Rikardo Sa Pinto u Crvenoj zvezdi
Rikardo Sa Pinto u Crvenoj zvezdifoto: Starsport©

Ipak, večiti rival je 18. maja pobedio 1:0 i tako osigurano šestu titulu šampiona Srbije zaredom.

Rikardo je imao ugovor do kraja sezone, uz mogućnost produžetka na još 12 meseci, ali je otišao 19. juna nezadovoljan situacijom u klubu.

- Ovo je veoma tužan dan za mene, jer sam zajedno sa pomoćnikom Mutinjom doneo odluku da napustim klub. To nije nešto što sam želeo kad samo dolazio u Crvenu zvezdu. Ovde sam došao da odradim dobar posao i osvajam trofeje. Imao sam viziju i osećao sam snagu. Kada sam na kraju sezone odlazio u Portugaliju dao sam klubu douvoljno vremena da stvori sve potrebne uslove, a tu ne mislim samo na igrački kadar. Ti uslovi nisu stvoreni iz mnogo razloga i ja sam morao da budem pošten prema samom sebi. Možda je ovako najbolje za sve, jer je trenutno nemoguće raditi u ovakvim uslovima - rekao je Sa Pinto novinarima na Marakani, nakon sastanka sa predsednikom Draganom Džajićem, na kojem ga je obavestio o odluci da podnese ostavku.

Tada je istakao da je Svestan da je u redovima nekadašnjeg evropskog i svetskog prvaka uvek cilj prvenstvo ili Kup, ali da to nije moguće.

Rikardo Sa Pinto u Crvenoj zvezdi
Rikardo Sa Pinto u Crvenoj zvezdifoto: Starsport©

- Mislio sam i verovao sam da možemo da menjamo stvari, ali možda je sad pravi trenutak da ljudi koji vode klub razmisle da nađu novi put i pristupe kompletnoj reorganizaciji. To mora da se uradi kako bi Zvezda ponovo bila poštovana, ne samo u Srbiji, već širom sveta. Nisam zatvorio vrata Crvene zvezde, uvek ću biti tu, ako im bude potreban trener sa vizijom i koji ima strast prema ovom poslu - naveo je Sa Pinto i posebno se zahvalio navijačima.

Sadašnji trener iranskog Esteglala na početku priprema priznao je da je nezadovoljan stanjem u Beogradu koje je zatekao po povratku sa odmora.

Rikardo Sa Pinto u Crvenoj zvezdi
Rikardo Sa Pinto u Crvenoj zvezdifoto: Starsport©

- Prošle sezone smo naporavili čudo, ali teško je je bilo napraviti još jedno čudo u ovakvim uslovima. Za tri nedelje imamo prvu zvaničnu utakmicu i za to vreme ne može da se stvori ekipa, čak i ako uskoro dođe nekoliko novih igrača. Novi trener će dobiti šansu, ali biće pod velikim pritskom, s obzirom na uslove u kojima će raditi. Možda je potrebno definisati i nove ciljeve kluba, a prethodno treba rešiti probleme iz prošlih sezona - zaključio je Sa Pinto i priznao da je dinamika isplate novca imala veliki uticaj na situaciju u klubu.

(Espreso)

Bonus video:

00:17

SJAJNA ATMOSFERA NA MARAKANI: Sve je spremno za SPEKTAKL, Delije napunile stadion!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.