DUŠAN TADIĆ IMA NAJJAČI NADIMAK U SRBIJI, A TEK KAKO GA JE DOBIO: Pašćete na teme
Mađioničar na terenu, Dušan Tadić, Foto: Starsport©

car

DUŠAN TADIĆ IMA NAJJAČI NADIMAK U SRBIJI, A TEK KAKO GA JE DOBIO: Pašćete na teme

Bio je prvi asistent kvalifikacija i jedan od najboljih strelaca

Objavljeno: 15:57h

Dušan Tadić je već nekoliko godina predvodnik i pravi kapiten reprezentacije Srbije, koja večeras igra odlučujuću utakmicu Lige nacija protiv Norveške.

U slučaju trijumfa Orlovi bi obezbedili plasman u A diviziju, i ne samo to. Piksijevi momci bi automatski ušli u baraž za EURO 2024., i to žreb za kvalifikacione grupe dočekali iz drugog šešira.

Da se vratimo kapitenu srpske reprezentacije koji svojim potezima pleni na terenu, bilo da igra u dresu nacionalne selekcije ili u dresu Ajaksa.

Dušan Tadić je kapiten Ajaksa. Rečenica koja objašnjava karakter našeg asa. "Kopljanici" imaju, koji se tu nije našao nimalo slučajno. Predvodnik u svakom smislu i na terenu i van njega, fudbalska magija spakovana u 1,81 metra visine.

Dušan Tadić, Granit Džaka
foto: Profimedia

Poštovanje koje je ukazano našem asu je utoliko veće ukoliko imamo u vidu da se u sadašnjoj postavi nalaze Dejli Blind, koji je prošao omladinske kategorije Ajaksa i dres kluba nosio šest godina pre odlaska u Mančester junajted (početkom sezone se vratio).

1 / 9 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

U pitanju je stav, fudbalski mangupluk, poštovanje, ali ne i precenjivanje rivala. Čovek koji zna da veže protivničkog fudbalera, pa čak i više njih "u perecu", da napravi potez zbog kog će mu onaj koji se nalazi naspram njega aplaudirati ili će pokušati da ga nedozvoljenim sredstvima zaustavi.

Takvu moć je pokazao u dresu reprezentacije i svih klubova u kojima je igrao da ga mnogi zovu Dušan Silni.

Dušan Tadić
foto: EPA/Olaf Kraak

(Espresol)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.