"BILA SAM SILOVANA, #NisamPrijavila ZBOG RODITELJA!" Verica Rakočević o traumi koju je preživela!
Verica Rakočević, Foto: Ana Paunković/Printscreen #NisamPrijavila facebook

hrabra

"BILA SAM SILOVANA, #NisamPrijavila ZBOG RODITELJA!" Verica Rakočević o traumi koju je preživela!

Još uvek pamti strašne scene koje je proživela, Verica Rakočevič ni godinama kasnije ne zaboravlja ono što joj se desilo

Objavljeno:

Traumatično iskustvo koje je Verica Rakočević doživela sa 18 godina, kada ju je silovao poznanik, kreatorka i dan-danas pamti. Želela je da podigne glas i pomogne ženama koje su se našle u sličnoj situaciji.

Verica Rakočević
foto: Stefan Stojanović

- Mnoge dame su u poslednje vreme, kroz pokret #NisamPrijavila digle glas i otvoreno pričale o ranama iz prošlosti, o nasilnicima i nasilju koje su doživele, a Verica Rakočević o tome kaže:

- To je jako škakljiva tema. Privatno imam svoj stav o tome i ne bih ga javno iznosila. Ja sam svoje traumatično iskustvo ispričala kod Nataše Miljković na RTS-u da bih pomogla savetima i ličnom - životnom pričom jednoj šesnaestogodišnjoj devojčici koju su silovali drugari. Bila sam jako mlada (18 godina), imala stroge roditelje, i nisam prijavila počinioca tog dela. Kasnije sam smatrala besmislenim da posle deset godina pokrećem priču koja ništa dobro ne bi promenila u mom životu. Ono što sada mogu da kažem je, prijavite odmah, istog trenutka i bez obzira kakav odnos imate sa roditeljima, oni su ti koji će uvek biti vaš zid odbrane - rekla je kreatorka za portal "Magazinnina".

Na pitanje koja je njena poruka ženama koji su prijavile nasilje, a koja onima koje još to nisu učinile, Verica je rekla:

- Onima koje su prijavile, nemam šta da poručim, one koje nisu neka to učine odmah bez dana čekanja - izričita je bila Verica.

1 / 5 Foto: © ATA Images

Ova kreatorka je uvek prkosila vremenu i živela van njegovih okvira, kako u poslu, tako i u ljubavi. Zato je otkrila tajnu kako se dobro snalazi na nepoznatom terenu.

- Rodite se sa snagom i predodređenošću da budete drugačiji. Kada još svim snagama negujete tu predodređenost onda tu nema velike tajne. Snaga uma, doslednost i istrajnost da budete to što jeste, bez obzira što se ne uklapate u kliše - govorila je kreatorka.

Verica Rakočević
foto: Instagram printscreen

Dizajnerka se uvek hrobro nosila sa svim problemima. No, uprkos tome nije je mnogo ojačalo da ne brine šta će drugi reći.

- Lagala bih ako bi rekla da me ne dotiče. Često sam tiho plakala, ne zbog toga što su me pogađale te oluje, nego zbog snage i količine ljudskih nesreća. Samo nesreće sa kojima ljudi ne umeju da se nose, izazivaju tu količinu mržnje koju poput najstrašnijih oluja šalju na ljude koji se ne uklapaju u njihov šablon. Na moju sreću, meni su te situacije bile pogonsko gorivo da idem napred - iskreno je ona izjavila.

Verica Rakočević
foto: Ana Paunković/Printscreen #NisamPrijavila facebook

#NisamPrijavila inicijativa

Jedna hrabra žena postala je glas koji je probudio na hiljade glasova drugih žena, protiv sistema, protiv zlostavljača i kao inspiracija mnogima. Nina Stojaković, aktivistkinja i politikološkinja koju u medijima nazivaju srpskom Melanijom Tramp zbog vanserijske lepote i veze sa predsednikom Pokreta slobodnih građana Pavlom Grbovićem, koja je prva prenela strašno iskustvo svoje sestre i pokrenula ovaj val, nastavlja da se bori kako bi #Nisamprijavila doprlo do što više žena i ohrabrilo ih na životno važan korak.

Bonus video:

00:13

Espreso čestitke: Ana Sević

(Espreso/MagazinIn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.