"PESMA ZA EVROVIZIJU JE SPREMNA, OČEKUJEM POZIV": Zorja Pajić za Espreso o prvom singlu i budućim planovima! (FOTO)
Foto: Espreso

eksluzivno za espreso

"PESMA ZA EVROVIZIJU JE SPREMNA, OČEKUJEM POZIV": Zorja Pajić za Espreso o prvom singlu i budućim planovima! (FOTO)

"Ne želim sebe da ograničavam, radim ono što volim i što smatram da je kvalitetno i što mislim da će moja publika uživati da sluša, dokle god je to tako, ja ću se takvom muzikom baviti i uvek ću se truditi da donesem nešto novo".

Objavljeno:

Finalistkinja Zvezde Granda, mlada pevačica Zorja Pajić, izdala je svoju prvu pesmu pod nazivom "Lutka od porcelana", koja je već pridobila velike simpatije publike, te već sada dostiže skoro milion pregleda na platformi "Jutjub" za vrlo kratko vreme sa bezbroj oduševljenih komentara i čestitki.

Podsetimo, Zorja je veliku pažnju gledalaca privukla učešćem u Zvezdama Granda, kada je javnost osvojila svojim raskošnim i maestralnim glasom, ali i jasnim i hrabrim statovima.

Mlada pevačica je tokom svojih studentskih dana novac zarađivala pevajući i svirajuću violinu u Knez Mihailovoj, što je dodatno pokazalo koliko je borbena i spremna u nameri da realizuje sve ono što je zamislila, a čini nam se, da se sve to polako i postepeno ostvaruje.

Zorja Pajić
foto: Espreso/V.G

Zorja se osvrnula na reakcije publike povodom prve pesme, ali isto tako prekomentarisala i da li joj na neki način smeta što su je na samom startu uporedili sa Lepom Brenom.

- Prezadovoljna sam novim singlom. To je prva pesma, moj prvenac, moj ulazak u estradu nakon svih onih nastupa u Zvezdama Granda i najdraže od svega mi jeste kako mene publika prihvata bez obzira na ono što pevam i to mi je najveći uspeh što se toga tiče. - istakla je na samom početku Zorja u razgovoru za Espreso.rs.

* Pesma "Lutka od porcelana" je već dobila svoj nadimak "Brena", da li ti je to na neki način pomoglo, da li ti je prijalo ili ne?

- Pesma se zvala "Brena" pre nego što smo imali reči, svakodnevno se tako zvala i meni je to bilo interesantno, zato što je to muzika koju mi svi ceo život slušamo otkada smo bili mali, Brenu i Cecu i sve to što je Mili radio (Aleksandra Milić Mili aut.prim.) i prosto mi je bilo jako interesantno da se nekako i ja iznenada nađem u tome. Nikada sebe nisam zamišljala u tom svetlu i to je za mene bilo jedan eksperiment koji mislim da je uspešno prošao. Nije mi nikako odmoglo. To je nešto za šta sada mogu da kažem, i ovo sam u životu pevala i uradila. - navela je ona i dotakla se novih planova što se tiče poslovne karijere:

- Izbor za pesmu Evrovizije je gotova, prijavila sam se na konkurs zvanično i sada čekam poziv, nadam se pozitivnom odgovoru, da ćemo biti pozvani na festival u februaru, i naravno, ako bi se i to desi, nadam se da ćemo otići na Evroviziju. Želim da odem, smatram da imam potencijal za to, i sinoć smo radili malo na nastupu, i moram da kažem da jedva čekam. - istakla je Pajićeva uzbuđeno.

Zorja Pajić
foto: Espreso/V.G

* S obzirom da je Evrovizija poznata po tome što takmičari u većini nose jaku poruku za čitavu javnost i njom se zapravo i predstave na neki način, razmišljaš li već u nekom tom pravcu i kakva ti je zamisao?

- Mi kada smo počeli da se bavimo evrovizijskom pesmom krenuli smo od poruke, to nam je bila prva stavka koju smo morali da ispunimo da bismo krenuli dalje. Posle ti kada kreneš sa muzikom, prateći aranžman, sve se to nekako nadovezuje i ti kada imaš neku ideju, kada imaš suštinu, poruku, mnogo je lakše da oko sve te poruke "spakuješ". - nagovestila je perspektivna pevačica i ekskluzivno za Espreso.rs otkrila jedan do sada nepoznat detalj u vezi same pesme za Evroviziju.

- Mogu da kažem da je pesma lična, ja sam pisala tekst. Pesma je veoma lična i nadam se da će se mnogi pronaći u njoj.

Zorja Pajić
foto: Espreso/V.G

Inače, Zorja je već dve godine u skladnom braku sa takođe muzičarem Lazarom Pajićem, bratom poznatog glumca Milana Pajića. On je istovremeno i njen menadžer, ali i jedna od njenih najvećih podrški na putu do ostvarenja snova i ciljeva.

- Sve što ste ikada javno videli o meni, što ima veze sa mnom, muzika, aranžmani, pevanje, moj muž je apsolutno uključen u to, o svemu odlučujemo zajedno, i stvarno smo tim. Nekako, nismo se ništa dogovorilo, oboje se bavimo muzikom i gajimo ljubav prema muzici, i bilo je nemoguće da ga izostavim iz svega toga, a on, pošto je suprug pun ljubavi i podrške, naravno, za mene tu na svakom koraku. Zajedno smo radili muziku za evrovizijsku pesmu, on je radio aranžman. On je prvenstveno kompozitor i nekako je ta pesma ljubavna.

Zorja Pajić
foto: Espreso/V.G

* Ko su ti za sada bili uzori?

- Ja pored toga što se ugledam na starije kolege, kao što su i naši pevači i strani, jako mi je bilo interesantno da učim od naših mladih pevačica koje su tek nedavno "eksplodirale" na našoj sceni, kao što su npr. Edita Aradinović, Sara Jo, Senidah. - priznala je ona i navela da i nju privlači sličan fazon pomenutih pevačica, ali da ne želi sebe da ograniči samo jednim žanrom.

- Ja ipak moram da pronađem sebe i svoj fazon koji će publici da se svidi, a to sam negde i uspela.

* Kako ti se dopada nova postava žirija "Zvezde Granda", tačnije novi član Svetlana Ceca Ražnatović?

- Stigla sam da ispratim, imala sam priliku da kada sam promovisala pesmu i da upoznam Cecu. Ona je jako prijatna žena i bila je tako ljubazna i fina i prema meni, tako da u tom pogledu imam sve najlepše da kažem o njoj. Veoma mi je interesantno i smatram da te neke promene treba stalno da se dešavaju, ličnosti su drugačije i onda sam šou dobije neko osveženje, ali da fali Jelena Karleuša, to je istina. Ona zaista ima svoj specifičan način izražavanja i smatram da je veoma adekvatna za takmičenje sa nekim granicama. - izjavila je Pajić i dodala da bi i danas odabrala Milija za svog mentora.

Uvek ću se truditi da donesem nešto novo, da pratim na neki način trendove, ali svakako, prvo je tu ljubav prema muzici koja uvek mora da pobedi. Samo ću raditi i nešto će se izgraditi, tako da ćemo tek kroz nekoliko godina zapravo videti kakav je to moj stil, ne možemo sada, tek sam na početku.

* Mnoge javne ličnosti, često i muzičari, oprobaju se i u glumi, kao što je nedavni slučaj sa pevačicom Milicom Pavlović, da li ti sebe vidiš uz neki takav projekat?

- Definitivno, da. Prvenstveno, smatram da sam talentovana, a i moj dever je u tome (glumac Milan Pajić) koji je isto tako prepoznao kod mene taj neki glumački potencijal i on se apsolutno slaže sa time da bih ja mogla vrlo lako da se uklopim u neki takav projekat. Mislim da svako ko peva, mora da zna malo i da glumi da bi uspeo da iznese to onako kako bi trebalo. - zaključila je ona.

Zorja Pajić
foto: Z. K. Munja

Bonus video:

08:04

NIJE SVE KAO ŠTO IZGLEDA: Moćan vokal oduševio Srbiju, a mnogi su u ZABLUDI sa godištem i imenom Zorje Pajić

(Espreso/E.B./M.Ć.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.