KRALJICA (95) ODBILA NAGRADU ZA 'STARIJU LIČNOST GODINE': "Ne ispunjavam kriterijume, ne smatram sebe STAROM!"
Kraljica Elizabeta II, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

hit

KRALJICA (95) ODBILA NAGRADU ZA 'STARIJU LIČNOST GODINE': "Ne ispunjavam kriterijume, ne smatram sebe STAROM!"

Godine su samo broj, važno je kako se čovek oseća

Objavljeno:

Kraljica Elizabeta II ne prihvata činjenicu da više nije u cvetu mladosti, te da je njene godine svrstavaju u kategoriju starijih osoba.

Engleska kraljica, Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Časopis koji se predstavlja kao 'laka' alternativa medijima 'opsednutim mladosti i slavom', otkrio je da je Bakingemskoj palati predložio da njegovu nagradu 'Starija osoba godine' uruči kraljici koja je na prestolu neverovatnih sedam decenija. No, kraljica je ovu mogućnost odbila, tvrdeći da ne ispunjava kriterijume za nagradu ove vrste, s obzriom da sebe ne smatra starijom osobom uprkos godinama.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Pomenuti list nedavno je objavio pismo koje je stiglo iz škotskog dvorca Balmoral, gde kraljica trenutno boravi, s potpisom zamenika njenog ličnog sekretara Toma.

- Njeno veličanstvo misli da si star onoliko koliko se osećaš i stoga misli da ne ispunjava uslove za pomenutu nagradu - stoji u pismu pristiglom s dvora.

Kraljica Elizabeta II
foto: EPA/WILL OLIVER

Uprkos činjenici da je nakon smrti supruga donela odluku da se povuče u dvorac Vindsor blizu Londona, gde je pokušavala da preboli bolni rastanak, te činjenica da su mnogi britanski mediji preneli da je Elizabeta vrlo blizu odluke da se povuče, kraljica je u poslednje vreme počela da učestvuje u mnogim javnim događajima, te deluje da joj penzija nije u planu.

kraljica Elizabeta
foto: Steve Parsons Press Association/Hand out

Za razliku o njenog visočanstva, njen suprug princ Filip s ponosom je primio nagradu koju je njegova supruga odbila. 2011. godine, uoči svog 90. rođendana Filip je dobio pomenutu nagradu, a povodom toga rekao je:

- Ništa nije pogubno za moral kao kada vas podsećaju da godine prolaze - stoji u pismu koje je napisao svojevremeno vojvoda od Edinburga, poznat po svom ne uvek diplomatskom humoru, no na kraju je izrazio zahvalnost:

- No lepo je kada nas se sete - zaključio je.

Bonus video:

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.