UMRLA JE OD TUGE ZA ĆERKOM: Pevačicu su pokosile 2 VELIKE TRAGEDIJE posle kojih nije ostala ista!
Vera Ivković, Foto: Youtube

tuga

UMRLA JE OD TUGE ZA ĆERKOM: Pevačicu su pokosile 2 VELIKE TRAGEDIJE posle kojih nije ostala ista!

U centru za stara lica u kom je provela poslednje godine života prihvatili su je kao člana porodice

Objavljeno:

Pevačica Vera Ivković je iza sebe ostavila veliki broj pesama koje se i dan-danas pevaju, kao što su “Šuška se, šuška”, koju su obradile mnoge pevačice, “Moj dragane” i mnoge druge.

Vera Ivković
foto: Printscreen

Ipak, manje je poznato da je tokom života doživela dve velike tragedije, od kojih se nikada nije oporavila.

Pevačica se potpuno promenila posle smrti ćerke Maje, koja je od neizlečive bolesti umrla u 27. godini. Ovaj gubitak nikad nije mogla da prihvati, zbog čega se i razbolela, a kako je četiri godine pre ćerke ostala i bez muža, njena patnja postajala je sve veća i veća.

- Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac - rekao je jednom prilikom Verin sin Vlada, koji se o majci najviše brinuo otkad je obolela.

Vera Ivković
foto: printscreen

Vera je 2006. godine imala moždani udar, da bi već 2007. bila smeštena u gerontološki centar “Srem” u Rumi.

U centru za stara lica u kom je provela poslednje godine života prihvatili su je kao člana porodice. Njena prijateljica i koleginica Anđelka Govedarević ispričala je pre četiri godine da je Vera uvek volela da se smeje, ali da nije mogla da podnese da njene ćerke nema.

- Ona je ranije imala taj divni osmeh, toliko je volela da se smeje. Stalno smo jedna drugu zasmejavale. Jednom smo se i pred Titom usred pesme tako zasmejale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju - ispričala je tada Anđelka.

Bonus video:

05:00

ESPRESO INTERVJU: Darko Lazić

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.