PEVALA JE NAJVEĆI HIT MARINE TUCAKOVIĆ, a evo kako izgleda DANAS, sa 60 godina! (VIDEO)
Zana Nimani, Foto: prentscreen/youtube/Trajce Petkov

hit jugoslavije!

PEVALA JE NAJVEĆI HIT MARINE TUCAKOVIĆ, a evo kako izgleda DANAS, sa 60 godina! (VIDEO)

Sećate li se Zane Nimani?

Objavljeno:

Početkom 80-ih Zana Nimani (60) bila je najveća pop-zvezda bivše Jugoslavije. Verojatno ne postoji osoba koja je tada odrastala, a da nije pevušila hit "Dodirni mi kolena", koji je mnogo godina kasnije obradila i Severina. Pesmu je napisala Marina Tucaković, kojoj je to bio prvi veliki hit, nakon kojeg je postala jedna od omiljenih autorki muzičke scene Jugoslavije.

Zana Nimani
foto: Printscreen

Marina je nakon toga napisala brojne hitove za najveće zvezde bivše Jugoslavije. Preminula je juče u 68. godini nakon bitke s karcinomom.

Zana se javnosti predstavila 1980. godine kada je počela da peva u grupi koja je nosila njeno ime – Zana.

Pet godina posle Zana je napustila grupu i krenula u solo karijeru, iz koje posebno valja izdvojiti duet "Jabuke i vino" sa Željkom Bebekom.

Nakon što je 1986. izdala album "Noćas pjevam samo tebi", Zana Nimani je prestala da se bavi muzikom. Udala se za Đorđa Šiškina, a 1991. rodila ćerku Teu. Nekoliko meseci nakon toga napustila je Beograd u kojem je živela i odselila se u Kanadu. Diploma Pravnog fakulteta omogućila joj je posao u struci koja se bavi menadžmentom, dok suprug Đorđe radi na železnici.

Bonus video:

14:13

Espreso Intervju - Ceca

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.