DARKU LAZIĆU PRETI KAZNA OD 15 DANA ZATVORA? Pevač ponovo pravi PREKRŠAJE?!
Foto: Youtube

problem

DARKU LAZIĆU PRETI KAZNA OD 15 DANA ZATVORA? Pevač ponovo pravi PREKRŠAJE?!

Ovim povodom, advokat Milenko Milisavljević je podrobnije objasnio da Laziću planovi neće uspeti, budući da MUP može da mu oduzme i stranu dozvolu, što znači da će doživotno ostati bez isprava

Objavljeno:

Darko Lazić se ne smiruje.

Naime, pevaču je još 2013. godine oduzeta vozačka dozvola, ali on se nije obazirao na to, te se vozio svojom limuzinom u svakoj prilici i to bez isprava. Za taj prekršaj je više puta kažnjavan, a kada je 2018. godine doživeo i tešku saobraćajku kod Brestača, pa jedva izvukao živu glavu, obećao je da više neće sedati za volan, ali čini se da čim mu je „laknulo”, on je svoje reči pogazio. Prema pisanju domaćih medija, on ima na umu da ode u Nemačku i položi vozački, te da se tako sa inostranom dozvolom slobodno kreće ulicama.

Ovim povodom, advokat Milenko Milisavljević je podrobnije objasnio da Laziću planovi neće uspeti, budući da MUP može da mu oduzme i stranu dozvolu, što znači da će doživotno ostati bez isprava.

Advokat objašnjava da ako nekome bude zabranjeno upravljanje vozilom bilo koje kategorije u Srbiji, ta osoba ne bi smela da vozi kod nas čak i sa stranom dozvolom, te da su novčane kazne ogromne.

Darko Lazić
foto: Instagram

– Ako se rutinskom kontrolom ustanovi da upravlja vozilom neke kategorije, a ne sme, predviđeno je 15 dana zatvora ili novčana kazna do 120.000 dinara. Uz to mu ide 14 kaznenih bodova i nova mera od osam meseci zabrane. Kazna se u Srbiji dobija na ime, a ne na dozvolu. Ukoliko upravlja domaćim vozilom, a ima stranu i domaću dozvolu, MUP može da mu oduzme stranu dozvolu u upravnom postupku – objasnio je advokat Milisavljević za "24sedam".

Advokat dodaje da državljanin sa prebivalištem u Srbiji, ne može da vozi kola srpske registracije sa stranom dozvolom.

– Sa stranom dozvolom može da upravlja stranac koji ima privremeni boravak u Srbiji, ali posle godinu dana mora da podnese zahtev za našu dozvolu. Sa stranom dozvolom može da upravlja naš državljanin koji ima nastanjenje u inostranstvu, ali mora da u roku od pola godine zameni stranu dozvolu našom – dodao je on.

Lazić je za „Hit Informer” porkomentarisao navode da ide u inostranstvo zbog polaganja vozačkog ispita, pravdajući se da želi novi, mirniji i drugačiji život.

– Posle letnje sezone selim se u Nemačku i to je moja definitivna odluka. Odlučio sam da u inostranstvu započnem neki sasvim novi život. Imam 30 godina, dosta je bilo zezanja. Živeo sam i proživeo, a sada je vreme da nešto stvorim u životu. U planu mi je da u Nemačkoj otvorim kafanu ili restoran… Imam doživotnu zabranu vožnje, ali mogu ponovo da polažem u Nemačkoj. Srećom, nisu mi u Srbiji oduzeli dozvolu za motor i za traktor. Imam dedin traktor i vozim ga kada radim na njivi. Motor vozim od dvanaeste godine. Kada sam besan i nervozan, sednem da se provozam do Novog Sada ili do Zlatibora. Tako zaboravim na sve probleme i vratim se kući pun pozitivne energije – rekao je Lazić ranije.

Podsetimo, kako piše gorepomenuti medij, Darko u svom „dosijeu” ima niz prekršaja, a jedno od poslednjih bilo je u maju ove godine, kada je doživeo saobraćajnu nezgodu. Njemu je tokom vožnje pukla guma i udario je u banderu, a kaznu za ovo je prihvatio je pevačev prijatelj, koji je bio sa njim u automobilu, te tako nadležni organi ne terete Lazića to što nema vozačku dozvolu i što vozilo nije registrovano.

Darko Lazić
foto: Promo

Pre toga, u aprilu 2020. godine, zaustavljen je u okolini Bogatića u automobilu s prijateljima za vreme policijskog časa. Napisana mu je prijava od 80.000, iako je propisana kazna za ovo delo 150.00 dinara. Međutim, pevač je pred sudijom za prekršaje navodno molio da mu se ona smanji, a posle mesec dana opet je uhvaćen da upravlja autom iako nema dozvolu. Policija ga je zaustavila u mestu Subotište kod Brestača, a on se pravdao time da je morao da sedne za volan jer je njegov tek rođeni sin Aleksej imao visoku temperaturu, te da je morao hitno da ga odveze kod lekara.

U novembru 2013. godine folker je vozio automobil kojem je istekla registracija, da bi dve godine kasnije vozio 80 kilometara na sat više nego što je to dozvoljeno van naseljenog mesta u Beogradu. Samo mesec dana posle vozio je bez vozačke dozvole i pod zabranom vožnje, što je ponovio nekoliko nedelja kasnije, prenosili su tada mediji. U julu iste godine napravio je dva prekršaja – vožnja pod zabranom i bez vozačke dozvole. U avgustu 2016. godine nepropisno se parkirao u ulici u Beogradu, a tri meseca kasnije u mestu Umčari vozio je 20-40 kilometara na sat brže od propisanog. Istoga dana napisana mu je i prijava zbog vožnje bez adekvatne vozačke dozvole. Takođe, u novembru iste godine, komunalna policija mu je, kako se pisalo, napisala kaznu za nepropisno parkiranje na beogradskom aerodromu, a u decembru je kažnjen sa 15.000 dinara, plus 1.500 troškova suda što nije hteo da otkrije ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime u trenutku kada je prošao kroz crveno na semaforu.

Naredne 2017. godine nepropisno se parkirao u opštini Rakovica, a u aprilu 2018. uhvaćen u vožnji bez vozačke dozvole, kada je prekoračio brzinu i u naseljenom mestu vozio 100 kilometara na čas. Iste godine u oktobru ponovo je uhvaćen zbog brze vožnje i bez dozvole, pisali su ranije domaći mediji.

Bonus video:

04:30

ESPRESO INTERVJU: Ivana Stamenković Sindi

(Espreso / Informer / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.