ĆERKA BRANISLAVA LEČIĆA IMA BITNU ULOGU U FILMU DARA IZ JASENOVCA: Nemilosrdna, zla nadzornica logora je POSTOJALA!
Foto: instagramscreen

AU!

ĆERKA BRANISLAVA LEČIĆA IMA BITNU ULOGU U FILMU DARA IZ JASENOVCA: Nemilosrdna, zla nadzornica logora je POSTOJALA!

Ćerka poznatog srpskog glumca tumačila zapaženu ulogu u filmu "Dara iz Jasenovca"

Objavljeno:

Mlada glumica Ana Lečić, ćerka glumca Branislava Lečića, ostvarila je zapaženu ulogu u filmu “Dara iz Jasenovca”, gde tumači Božicu, jednu od tri nadzornice logora Stara Gradiška.

Ana Lečić uspešno gradi svoj glumački put, a 2019. godine publiku je oduševila ulogom u seriji “Dug moru”, koja joj je donela veliku popularnost.

Sada je, međutim, vidimo u potpuno drugačijem svetlu – kao ozloglašenu i nemilosrdnu nadzornicu logora.

Ana Lečić nedavno je na pitanje kako neko lep kao ona može da tumači otelotvorenje zla, odgovorila:

– Mislim da su oni baš to i hteli. Kontrast. Lik anđela, mozak đavola. Te devojke su postojale, nisu izmišljeni likovi. Bile su njih tri, Maja, Božica i Nada. Bile su mlade, mojih godina, i neverovatno monstruozne, a imale su mila lica. Blag osmeh. Možda su zato mene odabrali – rekla je Ana za “Politiku” i priznala da joj nije bilo lako da uđe u ulogu, jer ne može da shvati kako neko može da ubija nevine ljude samo zato što je to neko naredio, samo zato što su druge vere…

Dara iz jasenovca
foto: Printscreen

– Da biste odigrali lik, morate da ga razumete. Čak i ne moram da ga opravdam u potpunosti. Jer, ona je zla pa je zla. Ali, moram da je razumem. I tu se svim sredstvima služim kako bih u tome uspela. Iskreno, još uvek se rvem sa svojim likom – rekla je mlada glumica tokom snimanja filma.

Radnja filma “Dara iz Jasenovca” dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko- nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

Dara iz jasenovca
foto: Printscreen/youtube

Mnoga deca iz logora Stara Gradiška odvođena su u domove širom Nezavisne Države Hrvatske ili smeštana po porodicama, ali je veliki broj dece ubijen ili preminuo od posledica izuzetno teških uslova života u logoru. Darina sudbina je sudbina jednog deteta Kozare i kroz nju je ispričana sudbina dece Jasenovca.

Pored Ane Lečić, u filmu igraju i Vuk Kostić, Marko Janketić, Igor Đorđević, Nataša Ninković, Biljana Čekić, Anja Stanić Ilić, Zlatan Vidović, Alisa Radaković, Petar Đurđević, Sandra Ljubojević, Jelena Mur, Nikolina Jelisavac, Tatjana Kecman…

Film “Dara iz Jasenovca” režirao je Predrag Gaga Antonijević, a scenario je napisala Nataša Drakulić.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.