TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA POZNATOG KOMIČARA: Odrastao u TEŠKOJ BEDI, Brena ga nazvala BUDALETINOM a onda je ušao U GINISA
Jova Radovanović, Foto: Dragana Udovičić

KROZ TRNJE DO ZVEZDA

TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA POZNATOG KOMIČARA: Odrastao u TEŠKOJ BEDI, Brena ga nazvala BUDALETINOM a onda je ušao U GINISA

Uveseljavao je ljude putem malih ekrana svojim imitacijama, pantomimama i vicevima

Objavljeno:

Jova Radovanović je stekao ogromnu popularnost kao član "Sedmorice mladih", jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije. Danas puni 79 godina!

Ansambl "Sedmorica mladih" bio je jugoslovenski pop, rok i komičarski sastav koji je nastupao širom sveta, a ušli su u Ginisovu knjigu rekorda kao sastav koji je 33 godine svirao neprekidno zajedno. Njihove emisije su svi rado iščekivali nedeljom uveče, a poznato je da su i Jopsipu Brozu Titu bili omiljeni, te su mu i često svirali i bili njegovi gosti. Jedan od članova benda je i legendarni Jovan Jova Radovanović.

Jova je srpski muzičar, komičar i glumac. Svoju muzičku karijeru je započeo u bendu "Domino", potom je prešao u bend "Veseli Bendža", da bi naredne 33 godine bio član legendarnog sastava "Sedmorica mladih". Kada se bend raspao započeo je solo karijeru kao TV zabavljač.

foto: Marina Lopičić

Uveseljavao je ljude putem malih ekrana svojim imitacijama, pantomimama i vicevima. Ono što se prvo na njemu primeti je nos, a potom i osmeh od uva do uva.

Iako je odrastao u siromaštvu na tadašnjoj perferiji Beograda (kod Cvetkove pijace) nije odustajao od svojih snova i ostao je uvek pozitivan i nasmejan.

Kako je ispričao jednom prilikom, otac je mnogo radio, a majka je bila kod kuće pazeći na svoje četvoro dece.

"Meso smo jeli jedanput nedeljno, a ostalim danima ne jer nije bilo novca. Ponekad otac zaradi više, pa donese kobasice i tada je bilo slavlje u kući", ispričao je Jova jednom prilikom za Kurir.

Velika želja mu je bila da upiše muzičku školu, pa mu je komšija, znajući za njegovu ljubav prema muzici, na revers nabavio klarinet. Nakon toga je Jova upisao željenu školu.

foto: Zorana Jevtić

Iako je u svom poslu bio veoma uspešan što mu je donosilo puno lepih događaja, bilo je i onih manje prijatnih, ali je on to uspešno skrivao, pa gledaoci nikada nisu imali prilke da vide tužno Jovino lice.

Često je bio odvojen od svoje porodice, a jedna od najtežih životnih situacija desila se samo nekoliko dana po rođenju svog sina. Tada je morao da ode, i to na 7 meseci. Kako je ispričao, vratio se, ali ga sin nije poznavao. Nakon toga se neviđeno isplakao.

"Naš sin se rodio, ja sam ga izveo iz porodilišta, bio par dana tu i onda morao da odem na put. 7 meseci ga nisam video. Moja žena je pokazivala slike, on je već govorio prve reči, i onda sam ja došao, otvorio vrata, a kada me je video, obradovao se i počeo da viče “tata, tata”, ali je bežao od mene", ispričao je Jova.

Još jedan dokaz o popularnosti benda "Sedmorica mladih" govori i činjenica da su imali nastupe u Nemačkoj. Tamo su trebali da budu dve godine, a ostali su 15 godina.

foto: Printscreen

Koliko je bio dobar komičar i glumac govori i činjenica da su ga 2 srpske glumačke legende, Miodrag Petrović Čkalja i Miroslav Mija Aleksić, hvalili na sva usta. Jednom prilikom je Mija rekao "Mi igramo pijanca, a ovaj je pravi".

Malo ljudi se seća da je Radovanović sarađivao i sa Lepom Brenom u filmu „Hajde da se volimo“. Jova je jednom prilikom ispričao i angedotu vezanu za Lepu Brenu.

Naime, tokom snimanja filma Brena je pronašla mušku jaknu u gepeku svog automobila, pa je sva ljutita ušla u hotel i upitala „Koja je budala ostavila ovu jaknu?“ na šta je Jova rekao „Lično ja i uopšte se ne libim da sam budala“. Kasnije mu se pevačica izvinjavala, ali je i obukla njegovu jaknu, s obzirom da je na Zlatiboru, gde je film sniman, bilo veoma hladno.

Bonus video

OPLETI! Svekrva Ceca povela Užičko kolo, dala tempo, svatovi nisu znali šta ih je snašlo!

(Espreso.co.rs/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.