NAJPOZNATIJI HIT MILETA KITIĆA PISAN JE ZA ĐOLETA BALAŠEVIĆA? Isplivala DUGO čuvana tajna FOTO
Mile Kitić, Foto: © ATA Images

zanimljivo

NAJPOZNATIJI HIT MILETA KITIĆA PISAN JE ZA ĐOLETA BALAŠEVIĆA? Isplivala DUGO čuvana tajna FOTO

Često se u narem narodu govori izreka „Nije kome je rečeno, nego kome suđenoje“, a ova rečenica može da se primeni na priče naših pevača.

Objavljeno:

Mnoge pesme koje su otpevali bile su namenjene nekim drugim pevačima, a jedna priča je privukla posebnu pažnju medija.

Naime, jedan od najvećih hitova Mileta Kitića „Kraljica trotoara“ bila je namenjena Đorđu Balaševiću. Ova priča privlači posebnu pažnju upravo zbog toga što su njih dvojica potpuno različiti žanrovski.

Mile je jednom prilikom u medijima ispričao kako je došao do ove pesme, a priča je zaista neverovatna.

Mile Kitić
Mile Kitićfoto: Espreso

-Došao sam kod njega kući sa suprugom Martom, i on je listao svoju svesku s pesmama i tada je naišao na ‘Kraljicu trotoara’, međutim, rekao mi je da nije za mene. Zamislio je da se čuju zvuci dve gitare i da se tekst ispriča, te da je pesma namenjena pevaču poput Đorđa Balaševića. Ali Marti to nije bilo loše, mada je mene malo zbunio tekst. Na kraju sam je uzeo – ispričao je Mile Kitić jednom prilikom i dodao:

-Kad sam ušao u studio, Pera Zadravković, koji je pravio aranžman, nije bio oduševljen, ali Kemiš i moja Marta jesu. I tako Pera ode kući, sutradan napravi aranžman i pesma ispadne tako kako ispadne. Ja sam tad ispao hrabar, verovatno najhrabriji od svoje generacije. Pljuvali su me za mnoge pesme koje sam snimio, a bez kojih danas ne može da prođe nijedan moj nastup.

Bonus video:

02:14

MILE KITIĆ SE SLOMIO NA POMEN ELENE! Suza suzu stiže pred kamerama Kurira: Izrasla je u finu devojku, sada ja TRAŽIM SAVETE OD NJE

(Espreso/Grand)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.