PORUKA ELENE KARAMAN POVODOM 14 GODINA OD SMRTI SINA RAZARA DUŠU: Sećanje na njega NE BLEDI
Elena Karaman, Foto: © ATA Images

TUGA

PORUKA ELENE KARAMAN POVODOM 14 GODINA OD SMRTI SINA RAZARA DUŠU: Sećanje na njega NE BLEDI

Smrt sina nikada nije prebolela

Objavljeno: 11:53h

Elena Karaman obeležila je 14. godišnjicu od smrti sina Andreja, koga je dobila u braku sa fudbalerom Peđom Mijatovićem.

Andrej je, kao što je mnogima poznato, rođen sa celebralnom paralizom, a onda je oboleo od hidrocefalitisa. Kada je napunio 13 godina, pogoršalo mu se zdravstveno stanje i priključen je na aparate, a onda i izgubio životnu bitku 3. juna 2009. godine.

Elena je, na svom nalogu na Instagramu, posvetila emotivne reči sinu.

1 / 2 Foto: prentscreen/youtube/elenakaraman.essenceofliving

- Neka ti vetar uvek širi krila, neka ti sunce isijava toplotu na lice, neka ti kiša pada nežno po poljima, neka te boginja drži u svojoj ruci - napisala je Elena, dok se u pozadini, u ramu, nalazila fotografija njenog sina i upaljena svećica.

Peđa Mijatović i Elena Karić bili su u braku nekoliko godina početkom devedesetih, a pre Andrejevog rođenja, dobili su Luku.

Oboje su se teško suočili sa onim što im se dešava, pa su odlučili da se raziđu. Peđa je nastavio svoju karijeru u drugoj zemlji, Elena se vratila u Beograd, a brigu o Andreju preuzeli su njihovi bliski prijatelji, porodica Servera, koji su ga gajili kao svoje dete u španskom gradiću Turija.

- Peđa je, očito, imao svoju unutrašnju bitku, ali nije voleo da se o našem problemu govori. Kao da ćutanje donosi olakšanje. On je ipak imao posao, karijeru, ljude oko njega koji su mu se divili. Postajao je mega zvezda. Kada se nešto slično ljudima desi, oni se ili još više zbliže i sjedine, ili se raziđu. Mi smo se razišli, bez ružnih reči, suza, prebacivanja - pričala je Elena svojevremeno za "Divu", pa dodala:

- Lekari su primetili da je moje stanje prilično ozbiljno i da se moja bolest ne može nazvati depresijom. Luka me je stalno pitao zašto plačem. Bilo je momenata kada sam mislila da ću umreti od tuge. Tuga, sati i sati ništavila i praznine, depresija, patnja... Ništa nije moglo da promeni tok bolesti mog deteta. Međutim, Svevišnji nas očito ne stavlja na iskušenja veća od onih koje možemo podneti, pa sam se nekako, uz pomoć lekara i Luleta, moju zvezdu vodilju, uhvatila u koštac sa definisanjem problema. Zapravo prihvatanjem činjeničnog stanja.

Kako je istakla tada, nije se pokajala zbog odluke koju je donela.

- Andrea je dete kome zbog niza faktora kontinentalna klima nikako ne odgovara, osim toga u Valensiji su lekari koji ga prate otkako se rodio. Moj osnovni ‘problem’ je što me apsolutno ne interesuje kakav ću utisak na ljude da ostavim ako sam u slučaju našeg deteta uticala da on bude u Valensiji uz apsolutnu negu i tamo gde je njemu bolje. I dalje mislim da bi bilo licemerno da se za javnost predstavljamo kao srećna porodica sa jedne i žrtve bolesnog deteta sa druge strane. On je jedan sladak dečkić koji nije mnogo svestan. Kada je dete bilo čega svesno, pa makar retorika bila ne znam koliko oštećena, roditelji su dužni da mu svoj život podrede - govorila je Elena davne 1998. godine.

Nakon razvoda od Peđe, ona se udavala još dva puta - prvo za biznismena Andriju Draškovića, sa kojim je dobila sina Matiju, a potom za Jugoslava Karića od kojeg se razvela 2021. godine i sa kojim ima sina Simona. S druge strane, Peđa Mijatović već dve decenije uživa u skladnom braku sa Anetom Milićević, sa kojom je dobio tri ćerke.

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.