NACIJA JE ZOVE "CARICA MILICA", VAŽI ZA JEDNU OD NAJLEPŠIH U ZEMLJI: Isplivali detalji koje NIKO NIJE ZNAO o njoj
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

diva

NACIJA JE ZOVE "CARICA MILICA", VAŽI ZA JEDNU OD NAJLEPŠIH U ZEMLJI: Isplivali detalji koje NIKO NIJE ZNAO o njoj

2021. godine se venčala sa kolegom tekvondoistom

Objavljeno: 13:22h

Milica Mandić je srpska dvostruka olimpijska šampionka i bivša reprezentativka u tekvondu. Među njenim najistaknutijim rezultatima nalaze se čak četiri zlatne medalje - sa Olimpijskih igara 2012. i 2021. godine, sa Svetskog prvenstva 2017. godine i sa evropskog klupskog prvenstva 2018, pa je samim tim jedna od najtrofejnijih srpskih sportistkinja.

Dobitnica je i nagrada za najbolju sportistkinju u izboru Olimpijskog komiteta Srbije 2012. i 2017. godine, članica je tekvondo Kuće slavnih od 2013. i predsednica Sportske komisije OKS od 2020.

Srpski mediji su je sa pravom nazvali "Carica Milica", u vreme osvajanja zlatne olimpijske medalje na Olimpijskim igrama održanim u Tokiju, a nakon njenih uspeha tekvondom u Srbiji definitivno dominiraju žene - Tijana Bogdanović, Nadica Božanić i Vanja Stanković kojima Milica pruža nesebičnu podršku.

Članica je tekvondo Kuće slavnih od 2013
Članica je tekvondo Kuće slavnih od 2013foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Možemo slobodno reći da je Milica u više navrata potpomogla promovisanju i isticanju žena u sportu, utrla put budućim šampionkama koje su se na nju ugledale i kao prepoznatljivo lice značajno unapredila promovisanje fizičke aktivnosti u cilju zdravog života.

Gledati Milicu kako stoji na pijedestalu te 2012. godine u Londonu i slušati je kako ushićeno daje izjavu za strane medije bio je trenutak za nacionalni ponos.

Srpski mediji su je sa pravom nazvali 'Carica Milica'
Srpski mediji su je sa pravom nazvali "Carica Milica"foto: Prinstcreen/RTS

- Ovo je nešto što sam želela i za šta sam radila. Neverovatno je, obeležje mog života. Verovala sam da mogu da osvojim zlatnu medalju i radila sam naporno za to, uz podršku se sve ostvarilo - izjavila po dobijanju medalje na OI u Londonu.

Kako je Telegraf ranije pisao, nastup u Tokiju bio je poput "poslednjeg plesa", koji je otplesala na najlepši mogući način. Povlačenje je planirala još 2020. godine, ali odlaganje Olimpijskih igara usled situacije sa pandemijom korona virusa je posledično uticalo i na njenu odluku. Otišla je u Tokio i još jednom ispisala istoriju. Mandićeva je u finalu savladala Korejku Dabin Li rezultatom 10:7 i tako ponovila uspeh iz 2012. godine, osim što je ovoga puta to ostvarila u kategoriji 67+ kilograma.

Milica je uporedo sa sportskom karijerom radila na sebi i na drugim poljima
Milica je uporedo sa sportskom karijerom radila na sebi i na drugim poljimafoto: Amir Hamzagic/ATAImages

S tugom je najavila kraj sportske karijere, ali novi životni izazovi van sfere sporta doneli su joj pregršt lepih momenata.

Milica je uporedo sa sportskom karijerom radila na sebi i na drugim poljima, pa je tako završila fakultet, a uključila se i u rad Olimpijskog komiteta Srbije, gde je postavljena za potpredsednicu, što je značilo da će je sport i dalje pratiti kroz život.

U međuvremenu se 2021. godine venčala sa kolegom tekvondoistom Markom Đuričićem.

Ljubav koja se rodila između njih praćena je i bezgraničnim razumevanjem, požrtvovanjem i podrškom.
Ljubav koja se rodila između njih praćena je i bezgraničnim razumevanjem, požrtvovanjem i podrškom.foto: mandic_milica/Instagram

- Marko je došao u tekvondo klub zbog mene. On trenira taj sport od 2008, kada nisam ni znala šta je tekvondo. Uvek priča kako je došao i video mene i to mu je bio šok, jer sam ja baš tada osvojila medalju u Londonu. Tu nas je moj trener Gale upoznao - prisetila se Milica prilikom gostovanja u emisiji "Balkanskom ulicom".

Vreme koje je prethodilo njihovom zabavljanju je posvećivala isključivo nizanju sportskih uspeha i navikavanju na slavu koja je nenadano uz to došla, ljubav je bila po strani. Ali Marko nije odustajao i Milica je imala dovoljno vremena i prilika da se uveri da su oni zaista par. Ljubav koja se rodila između njih praćena je i bezgraničnim razumevanjem, požrtvovanjem i podrškom.

Mandićeva je u finalu savladala Korejku Dabin Li rezultatom 10:7 i tako ponovila uspeh iz 2012. godine, osim što je ovoga puta to ostvarila u kategoriji 67+ kilograma.
Mandićeva je u finalu savladala Korejku Dabin Li rezultatom 10:7 i tako ponovila uspeh iz 2012. godine, osim što je ovoga puta to ostvarila u kategoriji 67+ kilograma.foto: Profimedia

Bonus video:

02:49

ESPRESO NA LICU MESTA! MAKEDONSKA LEPOTICA DOŠLA U BEOGRAD POSLE GODINA: Karolina Gočeva pomenula Tošeta Proeskog i RASTUŽILA SVE

(Espreso/Ona)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media