ISPLIVALI DETALJI IZ ŽIVOTA MILICE JOKANOVIĆ KOJE NIKO NIJE ZNAO: Evo kog je POREKLA, svi gledaju i NE VERUJU
Milica Jokanović, Foto: Printscreen/RTS

BIOGRAFIJA

ISPLIVALI DETALJI IZ ŽIVOTA MILICE JOKANOVIĆ KOJE NIKO NIJE ZNAO: Evo kog je POREKLA, svi gledaju i NE VERUJU

Milica Jokanović očekivano ima pozamašan CV

Objavljeno: 09:34h

Milica Jokanović je popularnost u Srbiji stekla učešćem u kvizovima „Slagalica“ i „Potera“. Ona je jedna od najuspešnijih takmičara koji su se ikada okušali u srpskim kvizovima, a zbog toga je mnogi nazivaju „princezom od znanja“.

Pobeđivala je u kvizu „Visoki napon“, a bila je najbolja i u kvizu „Sam protiv svih“. Milica se prvi put sa kvizom susrela u ranom detinjstvu kada je naučila brojeve i slova. Već tada postala je zaljubljenik u kvizove, a enciklopedija i znanje bili su joj najbolji drugovi.

Uživala je da gleda i odgovara na sve vrste kvizova koji su se emitovali ne samo na našem govornom području, već i šire. Dugo je nagovarala oca da se prijavi u neki od kvizova, jer je svog oca smatrala jednom od najobrazovanijih osoba koje je upoznala u životu. Međutim, on to nije želeo. Zato je Milica želela i to mnogo, pa je svoju želju i ostvarila.

Milica Jokanović
foto: Printscreen/RTS

Milica kaže da je obrazovanje njena ljubav, dok je njena životna filozofija da sumnja u sve osim u svoje znanje. Njeno znanje je upravo najjače oružje pred kojim uvek strepe drugi učesnici u kvizovima, ali i brzina kojom odgovara na postavljena pitanja.

Za sebe kaže da ima dobru memoriju i da sve što čuje lako zapamti. Za kvizove kaže da su za nju pre svega jedna velika zabava i dokazivanje, a tek posle toga novac. U jednom intervju rekla je da je trenutak kada se upale svetla na sceni i kada bude oči u oči sa takmičarom nasuprot nje, jednostavno nešto što je pokreće.

Milica Jokanović
foto: Printscreen/RTS

Nakon što je u kvizovima stekla popularnost, ljudi često žele da se fotografišu sa njom dok šeta ulicama Beograda. U početku joj je to bilo neobično, a kasnije se navikla i uživa u fotografisanju sa ljudima, naročito mladim, kojim je Milica inspiracija i motiv da usvajaju znanje i usavršavaju se.

Milica je rođena 25. jula 1983. godine u Zenici u Bosni i Hercegovini. Inače, njen otac je poreklom iz Bileće, a majka iz Drvara. Posao ih je oboje doveo u Zenicu, gde su se upoznali i zavoleli. U tom gradu su dobili kćerku Milicu. Porodica Jokanović devet godina živela je i radila u Zenici. Tamo je Milica krenula i u osnovnu školu, a potom su zbog rata izbegli u Beograd.

Milica tokom ućešća u Slagalici
Milica tokom ućešća u Slagalicifoto: Printskrin/RTS

Milica je u jednom intervjuu rekla da su tada u Zenici nastradale samo njihove knjige kojih su imali zaista mnogo. Nije to bilo nikakvo čudo, jer porodica je pobegla od ratnih dešavanja u žurbi i nije bilo vremena da nose i svoje knjige.

A, baš knjiga bilo je zaista mnogo. To ne čudi s obzirom da je njen otac bio istoričar, a majka geograf. U jednom intervju rekla je da nikada neće zaboraviti da je videla kako njihov dom gori i kako gore knjige u biblioteci njenog porodičnog doma. Tada se, kao devojčica, zarekla da će ih jednog dana sakupiti još više.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.